Tagg: Truffle

Kjol av tygbit från Lata pigan

Kjol av tyg från Lata pigan

I början av sommaren gjorde jag min årliga tur till Lata pigan med min svärmor och svägerska. Detta år fyndade jag inga stora prylar men väl några tygbitar. De var inte stora och jag hade väl först en tanke om att jag skulle sy antingen barnkläder eller linnen (exempelvis Colettes Sorbetto), men så tänkte jag att jag ändå skulle testa och se om jag inte kunde klämma ur en kjol av den här bomullssatängen med gula bär på svart botten.

kjol

Mönstret jag använde var nederdelen till en av klänningarna ur boken Colette Sewing handbook, klänningen Truffle som jag sytt förut både här och här.

Eftersom det är en klänning egentligen har den ingen mönsterbit för linning, men jag skapade det själv.

Den stängs med blixtlås och hyska bak.

Kjol av truffle dress

Det blev inte många centimeter över när jag klippt till kjolen, så det känns bra att ha kunnat maxa användningen av en tygstump som låg lite oälskad i en hög med tyger.

Translation
This is a skirt I sewed using the skirt part of the Truffle dress from Colette Sewing Handbook. The fabric is a cotton sateen and thrifted from a thrift shop outside of Enköping. I used up almost every inch of the small fabric piece.

/Anna

Årets första syprojekt: Truffle

Redan den första helgen i januari var jag bjuden på födelsedagskalas och till det ville jag passa på att sy något nytt och festligt. Det blev projektet Truffle från Colettes sömnadshandbok.

Truffle dress with sleeves

Jag är inte alltid så förtjust i ärmlöst så jag ritade ett par ärmar och sydde dit. I övrigt har jag följt instruktionerna och fodrat livet, men inte resten av klänningen.

Närbild på truffle-klänningen

Tyget är en polyester med blommotiv i asiatisk stil.

Närbild på ärmen

Ett enkelt och roligt projekt! Jag gillade verkligen draperingen framtill på kjolen, men mönstret funkar fint som grundmönster för en vanligare klänning också om man utesluter draperingen.

translation to English
This is my first version of the Truffle dress from Colette Sewing Handbook. You can see the image from the book at the Coletterie blog here. I wanted the dress with sleeves, but the pattern didn’t include sleeves so I had to draft them myself. The fabric is polyester and the lining for the bodice is viscose. This is a really cute dress and a nice project for almost any level of home seamstresses.

/Anna