Etikettarkiv: sy klänning

Tyskt virrvarr på gång

tyskt-virrvarr1

Jag har höstnumret av den tyska mönstertidningen Meine Nähmode som jag tänkte sy en klänning från. En söt modell med korta ärmar, klockad kjol och rosett i urringningen framtill.

Jag kände mig väldigt inspirerad.

Tills jag vecklade ut mönsterarket och såg myriaden av streckade linjer. Det var värre än någon Burda-tidning jag någonsin tampats med. Hatten av för de som orkar sy ur Meine Nähmode med regelbundenhet!

Nu har jag i alla fall, efter ett antal felritningar, lyckats få ut alla mina mönsterdelar. Resten lär ju gå som en dans i jämförelse.

/Anna

En klänning som passar en synörd

symaskinsklänning

Jag hade stora problem med min toile, som jag skrev om i förra inlägget. Jag fick den inte att funka, och blev till slut så frustrerad att jag hamnade i en låsning. Jag ville inte fortsätta med den, orkade inte börja från början och tappade inspirationen helt.

Mitt botemedel på det? Jo, att sy något helt annat och beprövat.

symaskinsklänning

En Moneta igen.

Med symaskiner. Awww! Gulligt!

Jag sydde den på min nya overlock. Vi håller fortfarande på och bekantar oss med varandra. Tyvärr råkade jag ut för ett litet missöde då jag skulle sy på kantningen i urringningen. Overlocken ville testa lite gränser och se hur långt mitt tålamod räcker och bestämde sig för att skära av en bit av urringningen. Lyckligtvis var det på baksidan och lyckligtvis upptäckte jag det relativt tidigt. Så den är lite mer urringad baktill än mönstret men absolut inget som någon utomstående ens skulle se eller tänka på.

Nu hoppas jag att inspirationen ska komma tillbaka, för jag har lite julklappar jag skulle vilja sy…

Translation:
Yes. I made a Moneta again. With sewing machines! The toile I was working on didn’t want to work out so I’m saving it for when I can muster up some energy to start over.

/Anna

Evelyn dress från Sy! Urban Collection

klänning med lunnefåglar - närbild

När jag tittar ner blir jag så glad. Men vem skulle inte bli det av små härliga lunnefåglar?

För några månader sedan såg jag det här tyget på Spoonflower och jag blev såld direkt. Klart att jag måste ha en klänning med lunnefåglar! Jag köpte några meter av deras bomullspoplin, men sedan hade jag inte riktigt klart för mig vilken sorts klänning det skulle bli. Tyget var inte så brett, så det måste vara en modell som inte har så stor tygåtgång.

Valet föll på Evelyn dress ur Sy! Urban Collection – Jenny Hellströms andra sybok. Evelyn dress har en liten söt gosskrage och knäppning fram. Den kommer även som ett blusalternativ, och det är jag intresserad av att pröva också.

Tyvärr är jag inte helnöjd med den här klänningen. Det beror dock varken på lunnefåglarna eller Evelyn dress, utan på att jag köpte just poplin. Det är en aningens för styvt för den här modellen som inte har så mycket vidd. Det blir liksom krispigt på fel sätt.

Men gjort är gjort. Och kanske mjuknar den lite efter några tvättar!

Klänning med lunnefåglar

För använd kommer den definitivt att bli!

Finns det någon mer där ute som sytt Evelyn dress (eller blus)?

Translation
This is the Evelyn dress from a Swedish sewing book by designer Jenny Hellström. I love the puffin themed fabric from Spoonflower, but I shouldn’t have chosen poplin. It’s a bit too stiff and crispy but I’m hoping it will soften with a few more washes.

/Anna