Tagg: skor

Lappa och laga

hos skomakaren

Det är skönt att det fortfarande finns de som tycker att det är en självklarhet att inte slänga, utan lappa och laga det som gått sönder. Att det fortfarande är värt något att laga ett par skor, fastän man kan köpa nya hos lågprisvarukedjan runt hörnet för samma summa. Och det är skönt att det fortfarande går att ha en affärsrörelse baserad på att lappa och laga! Bilden ovan tog jag i smyg hos min skomakare Elvis på Malmskillnadsgatan idag (eftersom jag är så blyg att jag faktiskt inte vågade fråga om jag fick lov) bara några sekunder innan han höll upp mina nygamla skor och stolt visade upp sitt hantverk.

Translation

A snapshot taken at my cobbler today as I was picking up my shoes. I love that you can still make a business out of mending things and that not everything need to end up in a landfill somewhere.

/Anna

Till en annan blivande fru

BHLDN är det amerikanska märket Anthropologies brudklänningskollektion. Den säljs inte i Europa. Och lika bra är väl det, för jag har ju ändå redan bestämt mig för att sy själv. Men … ett par vackra skor behöver jag ju. Och det där var ju minsann fina handskar. Och en fin liten fascinator (eller coif).

Jaja. Någon annan blivande fru over there kommer ju kunna glädjas åt BHLDNs vackra klänningar och accessoarer i alla fall.

Translation

Anthropologies new wedding line called BHLDN is not for sale in Europe. Too bad! Although my wallet may think that’s for the best …

/Anna