Etikettarkiv: Pyssel

Juniorpyssel: skapa med kikärtor och tandpetare

Surfar du på Pinterest? Det gör jag gärna när jag får någon minut över. Inredning, vintagemode och småbarnspyssel är väl det jag mest kollar in och samlar i mina egna inspirationstavlor – som du hittar här.

Enkelt pyssel som lämpar sig för småbarn, gärna med material man redan har hemma, är guld värt när man behöver fixa middag och blodsockernivån är låg. Ett enkelt sådant pyssel är att bygga med kokta, kalla kikärtor (går bra med sådana från konservburk) och tandpetare. Jag har sett liknande aktivitet flera gånger på just Pinterest, men då med marshmallows. Men jag har ingen lust att låta min tvååring gå lös på en påse godis precis innan middag …

juniorpyssel med kikärtor

Om en eller annan kikärta slinker ner i magen under pysslandet är det ju bara bra!

ätbart juniorpyssel

Har du några bra tips på pyssel för småbarn? Dela gärna med dig i kommentarerna.

translation to English
Easy toddler craft for the ”witching hour” or just about anytime you want to sit down and enjoy some creative craft with your kids. I saw something just like this with marshmallows on Pinterest, but knowing my daughter there would be more munching and less crafting if I were to use marshmallows for this. As it were, she did eat the chickpeas while crafting with them.

/Anna

Babyleksaker du kan göra själv

En hemgjord skallras innehåll: plastburk, kastanjer, tygrester

Det är en baby på väg, vilken dag som helst. Jag jobbar sista veckan på jobbet och ser fram emot att få några dagar att vila upp mig innan livet förändras.

Men lite pyssel vill man ju hinna med. Och ett trevligt pyssel att ägna sig åt i väntans tider är ju att pyssla till de små. Här är en idé på hur man kan göra en egen skallra av sånt som finns hemma.

Du behöver:

  • Tom plastburk
  • Kastanjer eller annan fyllning
  • Tygrester (det är viktigt att de är tvättade så att de inte innehåller gifter från färgningen, för när skallran väl är färdig blir den svårtvättad och småbarn vill ju gärna testa saker även med munnen)
  • Nål, tråd
  • Vadd

Jag la helt enkelt kastanjerna i burken, skruvade åt locket och använde burken som mall för att sy en tub av gamla tygrester. Av ett annat tyg tillverkade jag en kanal som jag fyllde med vadd – det här är skallrans handtag. Min make tycker att resultatet påminner om en ölsejdel, men jag tror inte att bebisen kommer att göra den associationen …

Det viktiga är ju att sy in burken så att bebisen inte kommer åt innehållet när hen leker med skallran. Och att såklart ändå alltid hålla skallran under uppsikt ifall den skulle bli gnagd på under leken.

Hemgjord babyleksak: skallra

Jag har fler burkar och idéer på liknande skallror. Får se om jag hinner med att förverkliga dem innan bebisen kommer. Och om det är tyst och glest mellan inläggen här på bloggen så vet ni anledningen – jag är antingen för trött för att blogga eller för upptagen av liten bäbis.

translation to English
A home made rattle for my baby (which I’m expecting any day now).

/Anna