Tagg: prickigt

Enkel remake av loppisfynd

loppisfynd

För några veckor sedan köpte jag denna prickiga klänning på Beyond Retros utförsäljning på Nobelbergets marknad. 100 kronor. Lite konstig mellanlängd var det, inte direkt hellång. Troligtvis hade klänningen en gång i tiden ett skärp i samma material som klänningen, för på sidorna satt de här överdimensionerade öglorna. Men skärpet hade försvunnit.

Så min plan för att få lite mer användning för klänningen var att helt enkelt sprätta bort öglorna och korta längden något. Det här är ju kanske den enklaste av enkla ändringar man kan göra. Men väldigt effektiv och något jag definitivt rekommenderar till den som är nybörjare på att sy eller återbruka loppisfynd. Det är viktigt att mäta så att den nya fållen blir jämn när man klipper förstås, men i övrigt är det ett enkelt och roligt projekt som ger snabbt resultat. Och så är det ju bra att återanvända kläder som annars skulle slängas!

loppisfynd och nya skor

återbruk av loppisfynd

Redo för sommaren i röd- och vitprickig klänning!

Translation
This is an easy and fast remake from a thrifted dress. Basically I just shortened the hems and removed the belt loops (the belt was missing).

/Anna

Spara

Kläder med underhållningsvärde

Mörkblå klänning med vita prickar

”Prick prick prick”, säger dottern på 1,5 år och kryper upp i mitt knä för att upplysa mig om att klänningen har en prick där. Och en prick där. Och en prick där … Det tar tid innan hon tröttnar på att peka ut prickarna för mig.

Man ska inte underskatta kläder med underhållningsvärde.

translation to English
”Dot, dot, dot”, my 1,5 year old daughter says while sitting in my lap. It takes quite some time before she gets tired of pointing out the dots to me. Never underestimate how entertaining clothing and fashion can be.

/Anna

Spets är sött

Ok av spets på klänning från 1940-taletJag tycker att spets är sött. På rätt ställe.

En grön- och vitprickig klänning med ok av spetstyg är ju inte fel, liksom.

Eller en söt virkad krage, så som Lova har.

Spets piffar upp! Kolla bara in den här videon från 1940-talet där en fashionabel ung dam demonstrerar hur man piffar till en klänning med löstagbara kragar.

Och när vädret är så hett som det är i Stockholm just nu, skulle jag vilja gå klädd i en edvardiansk-inspirerad bomullsklänning kantad med spets, som Casey gör. Det ser liksom lite svalare ut än shorts och t-shirt.

Eller, för all del, den här stiliga spetsklänningen från 1947:

spetsklänning, 1947

Eller, ja, alltså kanske inte just i  30-gradig värme, förstås. Men snygg är den!

Vad tycker du om spets? Självklart inser jag att det kan gå överstyr, som i åttiotalets marängklänningar. Men det är det nog ingen risk att varken du eller jag råkar ut för.

Translation

Lace can be so stylish. Just klick at that photo of a 1947 lace dress! Yum!

/Anna