Hängselklänning – The Sunday Set

Pinafore dress Cotton & Chalk Simply Sewing 21

Det här är det första plagget jag sytt till mig själv sedan i somras. En hängselklänning med sidfickor. Mönstret är Cotton & Chalks The Sunday Set från Simply Sewing #21. Originalet har en bröstficka men jag tyckte det blev lite för mycket på det mönstrade tyget jag hade. Men om jag någonsin syr den här klänningen igen i ett enfärgat tyg kommer jag definitivt ha med bröstfickan.

Det är en ganska lättsydd modell, men likväl fick jag ta fram sprättkniven ett antal gånger. Mest för att jag syr sent om kvällarna när jag redan är trött. Livet som morsa, antar jag … Men nu är den klar och jag hoppas att jag får användning för den! Vad jag känner att jag inte riktigt tänkte igenom innan är vad man har under. Jag har inte ett stort förråd av enfärgade toppar och blusar. Faktiskt är det här kanske den enda vita t-shirten jag äger?

Translation
This is The Sunday Set from Simply Sewing #21, my first completed item since the summer.

/Anna

Ingen syfestival, men lite tid vid symaskinen blev det i alla fall

20140216-200738.jpg
Nu i helgen var det symässa i Stockholm, och det hade ju förstås varit kul att gå. Men även om det inte fanns möjlighet att pressa in ett besök där lyckades jag i alla fall få lite tid vid symaskinen till min pirattokiga dotters stora glädje.

Translation
A tunic I sewed for my pirate daughter. The pattern comes from Ottobre 1/2008.

/Anna

Och så sydde jag en rutig jerseyklänning

rutig jerseyklänning

Ett besök på Ohlssons tyger och deras stuvbitar resulterade i att jag slog på symaskinen härom kvällen. När man syr exakt samma klänning en tredje gång, och det dessutom är i t-shirttyg så går det snabbt. En timme.

rutig jerseyklänning bakifrån

Den stora frestelsen nu är alltså att inte fastna i det här med att sy exakt samma klänning om och om igen bara för att det är snabbt och bekvämt. Men det är lugnt. Jag har nämligen planer! Längre fram i vår är jag nämligen bjuden på bröllop och då tänkte jag slå på stort och sy klänning med matchande kappa och väska. Galet skoj ska det bli, både att planera, sy och sen gå på själva bröllopet också såklart!

Stuvbiten var förresten av det lite större slaget så jag har ganska mycket tyg kvar. Snodde ihop ett par byxor till minstingen. Ganska skojigt att ha en kamouflerad son. Så länge han sitter still i knät, alltså. Och det händer ju inte alltför ofta.

rutiga barnbyxor i jersey

Men vad står det på hans body?

It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife.

Ja … nån som känner igen vad det kommer ifrån? 😉 Fick den i present av min underbara kollega Karin.

Translation
I actually did sew a third version of my jersey dress, but that’s it for now. I have bigger plans! In May I’ll be attending a wedding and I need something to wear to that. I’m thinking a dress (perhaps a two piece?) and a coat or jacket and also a matching bag.

/Anna