Kategorier
Sömnad

En veckas sömnad blev en liten klänning

Hemsydd hängselklänning, baksida

Hemsydd hängselklänning, fram

Hemsydd hängselklänning, helfigur från sidan

Här är resultatet av denna veckas Kids Clothes Week Challenge!

Mönstret kommer från Ottobre 4/2011, men jag utelämnade den rosett som egentligen skulle sitta framtill. Jag tyckte inte att den tillförde något och eftersom tyget inte heller räckte så var valet rätt enkelt. Klänningen är sydd i en babycord som jag köpte på textilmässan för något år sedan med min dotter i åtanke, men sedan har det inte blivit något av det förrän nu.

translation to English
I’m a slow seamstress, I guess. So this is all I have to show for after a week of sewing for my daughter. The pattern is from Ottobre 4/2011.

/Anna

Kategorier
Sömnad

Små steg i taget

Början till en hängselklänning

Det är mycket som ska hinnas med den här veckan! På listan över de roliga sakerna är förstås att ta sig tiden att sy barnkläder enligt utmaningen jag skrev om häromdagen.

På listan över de mindre roliga sakerna jag ska hinna med finns deklarationen.

Så jag har då verkligen inte tid att sitta här och häcka, eller hur?

translation to English
Well, I’m trying to find some time for the Kids Clothes Week Challenge. But there are plenty of other things that need doing as well. So it’s gonna be a slow progress on the dress I’ve planned for my daughter.

/Anna

Kategorier
Sömnad

En utmaning för att kicka igång mig: Kids clothes week spring 2012

kids clothes week spring 2012

Hallå!

Ibland blir det bara sådär. Massor av annat att göra, och så går bloggen i träda ett litet tag.

Och då kan man behöva en liten spark i baken för att komma igång igen. En sådan fann jag idag: Kids clothes week spring 2012.

Utmaningen går ut på att man under en veckas tid (med start måndag 23 april) ägnar en timme varje dag åt att sy barnkläder.

Jag har ingen direkt plan ännu, eftersom jag upptäckte den här utmaningen först nu på morgonen. Men jag tänkte ägna söndagskvällen åt att gå igenom lite mönster som jag har liggande. Vintagemönster, Ottobretidningar, en mönsterkonstruktionsbok för barnkläder och så lite annat smått och gott finns till mitt förfogande.

Så jag ska nog kunna fylla en vecka med barnklädessömnad utan problem. Förhoppningsvis har jag något färdigt att visa upp också när veckan är över!

translation to English
Today I found out that there’s a Kids Clothes Week Challenge starting tomorrow so I signed up.

/Anna