Tagg: jul

Årets pepparkakshus

image

Årets pepparkakshus blev inte så mycket hus som ett tåg, och planen är förstås att vagnarna ska fyllas med gotter. I morgon. Om jag fyller dem redan idag skulle det i och för sig kanske leda till att barnen inte försökte äta själva tåget längre, men å andra sidan skulle det inte finnas något godis kvar heller …

Ritningen till tåget är från Hus & Hem.

Ha en riktigt skön och lugn julhelg!

/Anna

Kära tomten!

När jag var liten så tittade jag ofta på Disneys jul på julafton, så jag har sett att du är påhittig och har en stor verkstad där du kan bygga nästan vad som helst. Eftersom jag inte fick en klosterruin förra året så kanske du sparat på krutet till i år?

Det är okej, för jag har lite av en utmaning till dig. Eller rättare sagt, jag har två utmaningar till dig, som jag tänkte presentera utan inbördes rangordning:

skiss på hur en tidsmaskin skulle kunna se ut

Tidsmaskin
Det som är viktigast med tidsmaskinen (förutom att den kan åka tillbaka i tiden) är att den har gott om bagageutrymme för alla kläder och prylar jag tänkte köpa. Och att den har plats för minst en kompis som får följa med!

Så här vill jag att en stickmaskin ska fungera

Stickmaskin
Har du sett en riktig stickmaskin någon gång? Det är faktiskt nästan lika mycket jobb med dem som att sticka för hand! Jag tycker att en stickmaskin borde fungera ungefär så här: man stoppar i garnet, skannar in en bild från ett magasin eller liknande, trycker på ON och sen så kommer det ut en färdig kofta.

Tänk vad glad jag skulle bli om du ville snickra ihop en tidsmaskin och en stickmaskin till mig.

För jag har faktiskt varit snäll i år.

translation to English
Dear Santa, I’ve been good this year! All I want for Christmas is a time-machine and a knitting-machine. You can easily see the most important functions from my sketches above: lots of room for all the stuff I’m gonna buy when I take the trip with the time-machine (and of course room for a friend to tag along as well!). And the knitting-machine must be easy to use. I was thinking I could just load it with yarn, scan a magazine clip, press ON and then a new sweater would appear.

/Anna

Kära Tomten.

Jag har varit jättesnäll i år. Jag lovar. Och jag skulle bli ännu snällare (och JÄTTEglad!) om jag fick något av det här i julklapp.

Alla kvinnor behöver en blodröd klänning. Och jag behöver en till. Den här från Frippery Vintage Clothing till exempel:

Och till den skulle jag behöva ha den fina fuskpälsstolan från Kappahl och en liten fin handväska som den här:

Och självklart något till håret:

Kanske ett par fina spetshandskar också….

Och en fin tatuering på ena överarmen. Anna på Stockholm Classic Tatoo har gjort den här fina och den skulle passa bra på mig:

 

Under klänningen vore det ju bra med något som höll strumporna uppe. Jag har hittat precis perfekt persedel för detta.

 

Och strumpor behövs det ju fler av. De här skulle sitta bra.

 

Och ett par fina klackeskor skulle onekligen göra uttrycket fulländat. De här skulle få mig att sucka av lycka. Och jag skulle verkligen behöva din hjälp, för de är slutsålda i svart. Snälla, snälla!

Men mest av allt, Tomten… skulle jag vilja ha en bra hostmedicin så jag kan sova om nätterna, fler kramar från min fantastiska son och hjälp med hur jag ska binda bostadslånet.

 

translation to English

Dear Santa, this is what I would like for Christmas. But most of all I’d like a good cough medicin, more hugs from my fantastic son and help with how to sort out my loans on the apartment.

/Nina.