Kategorier
Sömnad

Midsommarklänningen

Ett favoritmönster – McCalls 7313 – blev årets midsommarklänning.

McCalls 7313
McCalls 7313

Det här är nog tredje gången jag syr efter det här mönstret. Vilket kanske är lite tråkigt, men samtidigt gör ju det att sömnaden går så fort.

McCalls 7313 tyg från Tyglycka

Och den här modellen är så bra när man har ett mönstrat tyg, inga onödiga detaljer som försvinner av mönstret. Just det här tyget med ankare kommer från Tyglycka.

Translation
Yet another version of McCalls 7313, which I wore for the traditional Swedish Midsummer celebrations.

/Anna

Kategorier
Sömnad

Näckrosor i januari

Det är något med det nya året … julen städas ut och med den kommer en längtan efter våren … Även om det kommer att dröja månader innan våren är här på riktigt så kan man ju ta ut lite i förskott när man syr sina egna kläder.

Jag sydde en till Samantha-klänning av detta näckrostyg från Znok som jag haft i mina gömmor i minst ett år (tror att jag köpte det på Sy- och hantverksfestivalen 2017).

Eftersom jag sytt det här mönstret tidigare finns det inte så mycket mer att säga om just det här projektet – jag använde som vanligt en kombination av min overlock och min hushållsmaskin. De flesta sömmar är gjorda med overlocken men fållar och insnitt med den vanliga.

Translation

This is yet another Samantha dress, but without the tied cuffs this time.

/Anna

Kategorier
Bloggsamarbete Sömnad

Födelsedagsklänningen

Någon gång i somras satt jag och kikade på tyger, sådär som man gör (om man är jag) och föll pladask för detta tyg, kallat Babushka Roses från Tygrullen. Där och då tyckte jag att det var för dyrt för att spontanshoppa. Men så började sommaren närma sig sitt slut och jag insåg att den bästa förevändningen för att slå till på detta tyg började närma sig. Nämligen min födelsedag. För det är väl fullkomligt normalt att köpa tyg till sig själv i födelsedagspresent? 😉

Babushka Roses från Tygrullen.se

Mönstret jag använde är McCalls M7313, ett mönster jag sytt av två gånger tidigare. Och det här är definitivt min absoluta favorit, hittills.

Tyg från Tygrullen.se - Mormor hade stil

Klänningen sydde jag på min trogna Huskylock S25. Midjan och axelsömmarna är förstärka med transparent resår. Urringningen och fållarna på ärm och kjol är sydda på Husqvarna Viking Opal 670 med en smal sicksack.

McCall M7313

Det här är som sagt min tredje version av M7313, den första hittar ni här och den andra hittar ni här.

McCall M7313 i tyg från Tygrullen.se

Translation

This is my birthday dresss, i.e. I made it myself for my birthday. The fabric is purchased from a Swedish online fabric shop and was a bit of a splurge, but I thought that if there ever is a reason to splurge, it’s when it’s your birthday. Am I right? So it’s a rose print jersey, quite stable but still with a good amount of stretch and I used McCall’s M7313 to sew it, using both my overlocker and my regular machine for hemming.

/Anna

Den maskin jag syr på, Husqvarna Viking Opal 670, har jag fått till låns som en del av mitt bloggsamarbete med Husqvarna Viking men mina åsikter och upplevelser är mina egna.