Tagg: herrmode

Moderna symönster för herrar

Det är inte klokt vad härligt det känns att få komma med goda nyheter för herrar!

Image borrowed from Thread Theory

Sedan en tid tillbaka finns ett företag som designar moderna symönster för herrar: Thread Theory. De har bara hunnit släppa tre mönster än så länge, men det ser mycket lovande ut! Hade jag bara haft mer tid så skulle jag gärna pröva på att sy något till maken.

Borrowed image from http://www.threadtheory.ca/product/newcastle-cardigan

Kanske lockar det inte bara kvinnor att sy till sina män, utan också att det lockar fler män att börja sy? Att sticka och virka har ju blivit populärt de senaste tio åren. Börjar tiden bli mogen för männen att trä nålen också? Jag hoppas verkligen det! Att fler mönstertillverkare riktar in sig på män hjälper nog i alla fall.

Translation
Oh the joy to discover a new indie pattern designer: Thread Theory all focusing on modern clothes for men!

/Anna

Om modet går i cykler …

… varför gör då inte även modeannonser det? Jag undrar när det återigen ska bli på modet att illustrera mode!

modeillustration, silkesstrumpor

De senaste åren har det ju varit väldigt mycket retromode i de stora modehusen, med Mad men-inspiration och nu i höst en hel del trettiotal.

Men fortfarande är det foto som totalt dominerar modeannonserna i tidningar.

modeillustration, herrstrumpor

Om nu modet går i cykler, kanske också reklamen också kunde göra det? Det skulle vara spännande att se en modern tappning på äldre tiders illustrerade annonser, tycker jag.

translation to English
I love old illustrated fashion ads. And I was wondering when they’ll be fashionable again. I’d love to see a modern take on illustrated fashion ads!

/Anna