Tagg: Burda

Burda style Lena Hoschek Tea-time dress

burda lena hoschek

För några veckor sedan var jag på bröllop. Och inte vilket bröllop som helst. Min bästa vän gifte sig och jag hade fullt upp hela dagen med plikter som tärna. Därför blev den klänning jag sytt till tillfället aldrig fotad.

Detalj burda lena hoschek

Så det fick jag ta igen nu häromkvällen!

Klänningen är ett mönster från Burda style nr 11 2016. Det är en design av Lena Hoschek och ni kan se originalet här.

Burda style Lena Hoschek nr 11 2016

Jag gjorde två ändringar. Den ena var att istället för en helcirkelkjol göra en 3/4 cirkelkjol. Det blev ordentligt med vidd för snurr ändå, som ni ser! Och så gjorde jag korta ärmar istället för 3/4.

Burda style Lena Hoschek nr 11 2016

Tyget är en superhärlig bomull köpt på Shaukat i London.

Burda style Lena Hoschek nr 11 2016 detail

Framtill är den knäppt med klädda knappar. I sidan sitter ett dolt blixtlås.

Translation
This is the Tea-time dress by Lena Hoschek from Burda Style magazine no 11/2016. I wore it to a wedding a couple of weeks ago but forgot to take pictures so here it is a bit belated. The fabric was purchased at Shaukat Ltd in London.

/Anna

Recension av två engelska sömnadshandböcker

Under 2011 släpptes två sömnadshandböcker som båda tar sin avstamp i internet- och bloggsamhörigheten: The Colette Sewing Handbook och The Burdastyle Sewing Handbook.

Jag har båda i min ägo och tänkte här skriva en liten recension av dem i ett jämförande perspektiv och förhoppningsvis kan det hjälpa den som står i valet och kvalet mellan att köpa den ena eller båda.

Blus. Klar.

Närbild

blus 128 från Burda nr 6/2010

Så, äntligen blev jag klar med blus 128 från Burda nr 5/2010, som jag skrev om tidigare. Jag är rätt nöjd, fast jag hade en liten batalj med knapphålen. Två av dem ville inte bli raka så sprättkniven fick åka fram  och fixa till. Men sen så. De är inte helt raka nu heller men stirra er nu inte blinda på det, utan gläds med mig över att projektet är klart istället. 😉

Jag gillar snittet på blusen, skörtet och puffärmarna ger den en fin retrostil tycker jag.

Translation

So, I finally completed  blouse #128 from Burda 5/2010, it only took me a month. I’m fairly pleased although I had to re-do the buttonholes two times.

/Anna