Tagg: blus

Blus och kjol med 1940-talskänsla

Recreating Pinterest inspiration: 1940’s style

Bilden till höger ovan dyker upp i mitt Pinterestflöde med jämna mellanrum och ibland måste man ju helt enkelt lyssna på ödets makter och fatta vinken, eller hur? Jag återskapade looken med en nysydd blus och en loppisfyndad kjol som jag fållat till rätt 40-talslängd (det var en maxikjol från början).

Ottobre woman 2/2018 blouse pattern

Mönstret till blusen kommer från Ottobre Woman 2/2018. Det är ett jättetrevligt nummer med många mönster med tydlig vintageinspiration.

 

Blusen är sydd i en viskoscrepe som är av helt fantastiskt skön kvalitet.

Sewing the buttons on

Här är en bild från när jag sydde i knapparna. Tyget är ljust champagnefärgat och knapparna lite persikorosa. Jag har länge tänkt att jag behöver en vit blus i min garderob och det här är ju i alla fall rätt nära? Den passar till det mesta. Den enda nackdelen är väl att tyget skrynklar lätt, men det får man ta när man syr i viskos.

Translation
This is blouse I’ve sewn using a pattern in the sewing magazine Ottobre Woman, issue 2/2018. I usually don’t buy Ottobre Woman since the patterns are more catered towards casual (not vintage/retro). But this issue had a specific vintage inspired look through out the whole issue, I might make more from it! In the first image you can see the original photo that inspired this whole outfit, an image that occurs almost daily in my Pinterest feed so I thought perhaps it was my destiny to try and recreate it. The skirt is thrifted, but I altered the length (it was a maxi skirt). 

/Anna

Skotskrutig blus med raglanärm

Skotskrutig blusÄntligen klar! Det här projektet har varit väldigt kul från start till slut – och så är jag dessutom nöjd med hur det blev. Mönstret är från 1956 och instruktionerna på tyska. Det gjorde att jag inte följde dem men jag klarade mig hyfsat ändå.

Lustigt nog har det blivit flera plagg med just raglanärm nu under hösten. Börjar få in vanan på det lite grann.

Tyget är en mjuk bomull från Ohlssons tyger i Stockholm.

Skotskrutig blus inzoomKnapparna är klädda i samma tyg som blusen är sydd av. Det blev väldigt snyggt och stilrent. Knapparnas antal och placering är det enda jag ändrat på. Enligt mönstret skulle det vara tre men jag gjorde fem istället.

Translation
I finally finished the Simplicity 1692 blouse (issued in 1956) that I’ve been working on. The only major change I made was the button placement, and the fact that I opted for five instead of three buttons.

/Anna

 

Nysytt: Blus à la makeityourown i rayon

Blus med pionmotiv i rayon

Jag hade storslagna planer på att sy en komplett höstgarderob, men det blev liksom mer av en tummetott eller hur det hette i den gamla sagan. Här är i alla fall en av de saker jag faktiskt lyckades sy: en blus efter mönster av makeityourown.

JBlus med pioner

Tyget kommer från Fabric.com.

Axelklaffar

Jag ändrade urringningen och så la jag till axelklaffar efter eget huvud för att jag helt enkelt är för klåfingrig för att låta bli att ändra på saker och ting ibland. Och det är nog meningen med just makeityourowns mönster i alla fall. Att man ska göra det till något eget och personligt.

Translation
A new rayon blouse I sewed the other day. The fabric comes from Fabric.com.

/Anna