Etikettarkiv: blus

Skotskrutig blus med raglanärm

Skotskrutig blusÄntligen klar! Det här projektet har varit väldigt kul från start till slut – och så är jag dessutom nöjd med hur det blev. Mönstret är från 1956 och instruktionerna på tyska. Det gjorde att jag inte följde dem men jag klarade mig hyfsat ändå.

Lustigt nog har det blivit flera plagg med just raglanärm nu under hösten. Börjar få in vanan på det lite grann.

Tyget är en mjuk bomull från Ohlssons tyger i Stockholm.

Skotskrutig blus inzoomKnapparna är klädda i samma tyg som blusen är sydd av. Det blev väldigt snyggt och stilrent. Knapparnas antal och placering är det enda jag ändrat på. Enligt mönstret skulle det vara tre men jag gjorde fem istället.

Translation
I finally finished the Simplicity 1692 blouse (issued in 1956) that I’ve been working on. The only major change I made was the button placement, and the fact that I opted for five instead of three buttons.

/Anna

 

Nysytt: Blus à la makeityourown i rayon

Blus med pionmotiv i rayon

Jag hade storslagna planer på att sy en komplett höstgarderob, men det blev liksom mer av en tummetott eller hur det hette i den gamla sagan. Här är i alla fall en av de saker jag faktiskt lyckades sy: en blus efter mönster av makeityourown.

JBlus med pioner

Tyget kommer från Fabric.com.

Axelklaffar

Jag ändrade urringningen och så la jag till axelklaffar efter eget huvud för att jag helt enkelt är för klåfingrig för att låta bli att ändra på saker och ting ibland. Och det är nog meningen med just makeityourowns mönster i alla fall. Att man ska göra det till något eget och personligt.

Translation
A new rayon blouse I sewed the other day. The fabric comes from Fabric.com.

/Anna

Blus. Klar.

Närbild

blus 128 från Burda nr 6/2010

Så, äntligen blev jag klar med blus 128 från Burda nr 5/2010, som jag skrev om tidigare. Jag är rätt nöjd, fast jag hade en liten batalj med knapphålen. Två av dem ville inte bli raka så sprättkniven fick åka fram  och fixa till. Men sen så. De är inte helt raka nu heller men stirra er nu inte blinda på det, utan gläds med mig över att projektet är klart istället. 😉

Jag gillar snittet på blusen, skörtet och puffärmarna ger den en fin retrostil tycker jag.

Translation

So, I finally completed  blouse #128 from Burda 5/2010, it only took me a month. I’m fairly pleased although I had to re-do the buttonholes two times.

/Anna