Tagg: Beyond Retro

Enkel remake av loppisfynd

loppisfynd

För några veckor sedan köpte jag denna prickiga klänning på Beyond Retros utförsäljning på Nobelbergets marknad. 100 kronor. Lite konstig mellanlängd var det, inte direkt hellång. Troligtvis hade klänningen en gång i tiden ett skärp i samma material som klänningen, för på sidorna satt de här överdimensionerade öglorna. Men skärpet hade försvunnit.

Så min plan för att få lite mer användning för klänningen var att helt enkelt sprätta bort öglorna och korta längden något. Det här är ju kanske den enklaste av enkla ändringar man kan göra. Men väldigt effektiv och något jag definitivt rekommenderar till den som är nybörjare på att sy eller återbruka loppisfynd. Det är viktigt att mäta så att den nya fållen blir jämn när man klipper förstås, men i övrigt är det ett enkelt och roligt projekt som ger snabbt resultat. Och så är det ju bra att återanvända kläder som annars skulle slängas!

loppisfynd och nya skor

återbruk av loppisfynd

Redo för sommaren i röd- och vitprickig klänning!

Translation
This is an easy and fast remake from a thrifted dress. Basically I just shortened the hems and removed the belt loops (the belt was missing).

/Anna

Spara

Kattkjolen

omlottkjol med kattmotiv

Har vi några kattfantaster där ute? I sådana fall har jag en kjol som kanske kan roa en eller annan. När Caroline och jag var på vår senaste vintageshoppingtur hittade jag denna omlottkjol från 70-talet med kattmotiv.

kattkjolen, närbild

Jag kunde inte motstå den – runt fållen härjar busiga katter med att smyga i högt gräs och klättra i träd.

Helt enkelt en kjol att bli glad av varje gång man bär den.

Translation

I couldn’t resist this wrap skirt with the cute cat border print. I believe it’s from the 70’s and I found it at Beyond Retro.

/Anna

Sju timmars vintageshopping

Påse med fynd från Beyond Retro på Åsögatan

Femtiotalsklänning hos Lisa Larsson på Bondegatan

Caroline kollar klänningsutbudet hos Lisa Larsson på Bondegatan

Hos Ester står tiden still

Fikapaus på Esters te- och kaffehandel

Caroline bättrar på läppstiftet

En polkagrisrandig kjol och två klänningar som fick stanna kvar i butiken

Caroline i provrummet på Beyond Retro vid Zinkensdamm

Vintagebrudklänning i skyltfönstret hos Judith Second Hand

Så snart de första butikerna öppnat för dagen mötte jag upp Caroline för en heldags vintageshopping. Vi började på Beyond Retro på Åsögatan där jag gjorde dagens första fynd som bestod av en kjol och en klänning. Innan lunch hann vi dessutom titta in på Stadsmissionen på Skånegatan. Vi tog god tid på oss, eftersom dagens kanske viktigaste butik, Lisa Larsson på Bondegatan,  öppnade först kl 13. Där hängde vi ett bra tag och ingen av oss kom tomhänta därifrån. Caroline hittade en kalasfin svart klänning med klara nyårsvibbar och själv fick jag syn på en brosch jag inte kunde motstå.

För att orka med resten av eftermiddagen tog vi en fikapaus på Esters te- och kaffehandel innan det var dags att fortsätta till Zinkensdamm och Beyond Retro och Judith.

Där hängde en så fin brudklänning i fönstret, att om jag inte bestämt att jag skulle sy min egen, (och om jag varit tre storlekar mindre också förstås, se bara hur den lilla jackan inte ens går att stänga på skyltdockan!) hade köpt på stubben. Jag tittade inte ens på prislappen utan tänkte mera som att det var ju tur att den var så uppenbart för liten så att jag slapp frestas.

Och apropå det så måste jag verkligen börja sy min brudklänning snart för juli är inte långt borta alls.

Men först ska jag njuta lite av en kopp te och klappa lite på dagens vintagefynd.

Translation

Going thrifting is not for the faint of heart. It’s hard work walking to all those little lovely shops. My feet hurt. But they are happy.

/Anna