Burdastyle 109 – sommarklänning i linne

Jag klippte till den här klänningen i slutet på förra sommaren. Sen slog det om och blev höst och jag lät den ligga tills nu. Nu var det dags för klänning 109 i Burda från 2018. Ja. Så lång tid tog det att komma till skott med den här klänningen.

BurdaStyle 109 5/2018

Så här skrev Burda själva om klänningen i tidningen:

Off shoulder-klänning 109

Makeover för den klassiska skjortklänningen: urringningen glider ner ett par centimeter och hålls på plats av smala axelband, även knappslån har flyttats.

Burda 5/2018
Närbild off shoulder burda 109 5/2018
Burda 109 5 2018

Tyget jag använde är en linne- och viskosblandning som jag köpte för åratal sedan från Stoff och Stil. Jag försöker att bli lite bättre på att sy från min tygstash. Varannat projekt verkar jag lyckas med…

Klänningen har alltså nedhasade axlar, tunna axelband och en sidoknäppning. Kjolen är veckad.

Vy av klänningen bakifrån
Älggräs
burdastyle 109 5/2018

Ärmarna är i raglanmodell, med lite puff och tre kvarts längd.

burdastyle 2018_5_109

Det blev en väldigt somrig klänning!

Translation
This is a dress made from a Burda Style magazine from 2018. I cut it out at the end of last summer, but as autumn came I didn’t start sewing on it until this year. It has cold shoulders, small shoulder straps and a side button fastening. The fabric is a linen/viscose blend from my stash.

Den maskin jag syr på, Husqvarna Viking Opal 670, har jag fått till låns som en del av mitt bloggsamarbete med Husqvarna Viking men mina åsikter och upplevelser är mina egna.