Orchid Tea Dress

Den här våren är verkligen konstig med Corona-pandemi och allt som följer i dess väg. Jag pluggar heltid och samtliga föreläsningar sker nu på distans, men tempot är högt och jag har inte haft tid att sy så mycket som jag skulle velat eller som man skulle kunna tro när man är hemma. Fast några grejer till barnen har det blivit och så den här klänningen: Sew Over It 1940’s Tea Dress.

Sew Over It 1940's Tea Dress
Tea Dress

Material:

Klänningen är sydd av en orkidéfärgad bomullspoplin. Det är en liten udda färg så det fanns inget blixtlås som matchade. Grått var det som stack ut minst, men öppningen är i sidan så den lilla kläppen döljs väl.

Ändringar:

Jag gjorde några ändringar:

  • Jag förlängde kjolen något.
  • Jag ändrade så att öppningen är i sidan istället för mitt bak.
  • Jag bytte ut dekoren mitt fram från knappar till en rosett.
  • Jag ändrade längden på ärmarna till korta.
1940’s Tea Dress Sewing Pattern
1940’s Tea Dress Sewing Pattern
1940’s Tea Dress Sewing Pattern
1940’s Tea Dress Sewing Pattern Back view

Det var första gången jag sydde efter just det här mönstret, men jag har ju sytt flera klänningar av Sew Over It förut, och de har haft rimlig passform så jag sydde utan att göra en toile. Eller rättare sagt, den här versionen är menad att bli en s.k. bärbar toile, för några ändringar kommer jag nog göra. Jag skulle behöva göra en bystjustering nästa gång så att delningssömmen verkligen hamnar under bysten och inte bara precis nästan, som nu. Det här är nog en detalj folk som inte syr egna kläder inte tänker så mycket på, men mig stör det litet. Inte så mycket att jag inte kommer använda klänningen, men tillräckligt för att vilja ändra till nästa gång.

Translation
This is the 1940’s Tea Dress from Sew Over It. This is my first go at this pattern, but not the first time I make something from Sew Over It. Some adjustments I made: I lengthened the skirt, shortened the sleeves, moved the zip from the back to the side, and added a bow in the front instead of three decorative buttons as the pattern suggested. Next time I’ll make a FBA as well. But I’m loving it as a wearable toile.

/Anna

Den maskin jag syr på, Husqvarna Viking Opal 670, har jag fått till låns som en del av mitt bloggsamarbete med Husqvarna Viking men mina åsikter och upplevelser är mina egna.

En reaktion på “Orchid Tea Dress”

Kommentarer är inaktiverade.