Joni Dress

2018 kom boken Stretch! av Tilly Walnes (även känd som Tilly and the Buttons). Freya och Joni blev snabbt de mest populära mönstren från boken att döma av andra syintresserade på Instagram, och jag sydde en Freya i en svart- och vitrandig bomullstrikå. Joni har jag varit desto senare på bollen med. Men nu blev det dags!

Joni Dress - Tilly and the buttons Stretch!

Joni är, precis som alla övriga mönster i boken Stretch!, sydd i jersey. Jag har använt en vanlig enfärgad bommullsjersey med någon procent elastan i.

Joni dress under construction

Det är den rynkade detaljen framtill som ger Joni dess karaktär, och som skapas genom att livet helt enkelt är vridet en gång kring sig själv och sedan ihopsytt under bysten. Under själva konstruktionen såg det inte mycket ut för världen (se fotot ovan) och jag undrade verkligen om det skulle bli något av min klänning!

Den knepigaste biten är definitivt att få till rynket – och urringningens kantband. Där kom min Opal 670 till hands. Med den fick jag bra kontroll på tyget och kunde ta det i lugn och ro. Resten av klänningen är sydd på min overlock.

Joni Dress - Tilly and the buttons Stretch!
Joni Dress - Tilly and the buttons Stretch!

Men bra blev det ju till sist. Kanske att min nya Joni till och med är en ny favorit!?

Translation
I made the Joni Dress from Tilly Walnes book Stretch! It’s made in a stretch cotton jersey and it might be my new favourite dress.

/Anna

Den maskin jag syr på, Husqvarna Viking Opal 670, har jag fått till låns som en del av mitt bloggsamarbete med Husqvarna Viking men mina åsikter och upplevelser är mina egna.