Vintage Shirt Dress nummer tre

Det har gått några månader sedan jag satt vid symaskinen. Först var det sommar och semester och vi var bortresta – sedan var det höststart och nya rutiner. Men nu tyckte jag att det var dags att ta itu med sömnaden igen och då passade det bra att använda ett mönster jag gjort flera gånger förut och som jag visste skulle bli precis min stil. Nämligen Vintage Shirt Dress från Sew Over It.

Tyget kommer från sommarens kollektion hos Stoff och Stil, en chambray med guldiga ränder.

De är dock rätt diskreta, så klänningen passar lika bra som vardagsklänning.

Eftersom jag sytt efter just det här mönstret förut finns det inte så mycket att säga om konstruktionen, jag förlängde den ca 7 cm i fållen (precis som med min grönblommiga). Jag föredrar korta ärmar, då kan man ha klänningen året runt – med kofta på vintern och som den är på sommaren.

Om du vill se mina andra versioner av det här mönstret hittar du dem här och här.

/Anna