Jasmin Coat i softshell

”Svep in dig i en härligt generös kappa som klarar såväl regn som finbjudning. Härunder får många varma tröjor plats och fäller du upp huvan kan du ha din alldeles egna lilla tebjudning där inne.”

Så låter beskrivningen på kappan Jasmin i boken Sy! Från hood till skjortklänning av Jenny Hellström Ruas.

Om jag får plats med en tebjudning inne i huvan kan kanske diskuteras, men i övrigt får jag hålla med om att den här kappan kommer passa för de flesta väderomväxlingar som våren för med sig.

Jag sydde kappan i en softshell jag köpte på Eurokangas i Helsingfors. De hade flera olika sorter med klara färger och mönster, men jag föll för denna med svalor. Till huvans dragsko installerade jag öljetter med hjälp av min nyinköpta Prym-tång. Jag kan knappt tro att jag inte investerat i en sådan tidigare! Det går såååå mycket snabbare och det blir extremt mycket snyggare med en riktig tång när man sätter i öljetter, tryckknappar eller nitar om man har en sådan tång.

I boken medföljer beskrivning på hur man fodrar jackan, men jag fodrade endast huvan på min. Jag tyckte inte att det behövdes något foder eftersom tygets avigsida är fleecefodrad redan. Kappan är väldigt vid, så jag kommer få plats med en riktig tjocktröja under när regnet öser ned på midsommarafton … 😉

Kappan är helt och hållet sydd på den Husqvarna Viking Opal 670 jag har till låns genom mitt bloggsamarbete med Husqvarna Viking.

Translation
This coat is from a Swedish sewing pattern book by the designer Jenny Hellström Ruas. I’ve used the patterns from her book before and I love them. This coat is really roomy, leaving me plenty of layering options. Which is perfect for this time of year. Even though the weekend that just passed gave us 20 degrees (celsius) I know that it will probably turn to a cold spell before summer hits in May or June.

/Anna