Klänning i retrostil: London dress – Selkie Patterns

I höstas var jag med och bidrog till kickstarterkampanjen för Selkie patterns och för det belopp jag bidrog med fick jag deras debutmönster London, som innehåller mönsterdelar för en klänning, kjol och blus.

Med sin söta urringning med knytband blev jag direkt såld på klänningen och började planera för den. På symässan i höstas köpte jag det här Libertytyget med tanken att sy just den här klänningen och nu när det faktiskt börjar våras kändes det som perfekt läge!

Selkie Patterns London Dress

Jag sydde klänningen helt och hållet på min Husqvarna Viking Opal och det var såklart som en dröm att sy i ett så högkvalitativt tyg som Libertys tyger ju faktiskt är. Jag gjorde inga ändringar i mönstret.

Selkie Patterns London Dress
Selkie Patterns London Dress Back View

Konstruktionen är ganska enkel, det är flera insnitt på livet och motveck på kjolen, men inget som en nybörjare inte skulle kunna klara av med lite tålamod.

Selkie Patterns London Dress

Translation
During the autumn I donated to the Selkie patterns kickstarter campaign and when my paper pattern of the London dress arrived in the mail I was excited to get started. But it wasn’t really a winter dress pattern so I waited for spring to arrive. The weather isn’t warm exactly but it’s ”spring like” so I had to try to get a few pics of my make and here it is! I made it in a Liberty tawna lawn and it sewed up so nicely, no hickups. I didn’t make any changes to the pattern and the instructions were easy to follow, I think a confident beginner could make this if they just took their time.

/Anna