Made by Runi hourglass dress

När jag var på Sy- och hantverksfestivalen i Älvsjö i höstas köpte jag både tyger och mönstret till denna klänning: hourglass dress från Made by Runi.

Sedan var jag ganska snabb med att sy den – klänningen blev klar i november. Men det har tagit lång tid att hitta ett tillfälle att fotografera den pga det hemska vintermörkret!

Made by Runi Hourglass dress
Made by Runi Hourglass dress

Mönstret Hourglass dress finns i två varianter, antingen syr du den i samma färg eller så använder du stödlinjerna för att åstadkomma den här avskurna varianten där du kan kombinera två färger. Dessutom finns den i barnstorlek också och jag köpte faktiskt den varianten med, men har inte hunnit sy upp den till dottern ännu.

Jag sydde den i en bambujersey som visserligen är jätteskön att bära men som tyvärr avslöjar minsta bh-söm under. Man får välja sina underkläder med omsorg.

Made by Runi Hourglass dress

Translation
When I was at the Sewing and Crafts Festival in Älvsjö last autumn, I bought both fabric and the pattern for this dress: hourglass dress from Made by Runi. I sewed my hourglass dress in a bamboo jersey that is super comfy to wear.

I sewed it up pretty quickly after purchasing it – the dress finished in November. But it has taken a long time to find an opportunity to photograph it because of the gloomy winter.

The Hourglass dress pattern is available in two options, either you sew it in the same color or you can create this colour blocked version. In addition, it is also available in children’s size and I actually bought that pattern as well, but I haven’t gotten around to making it for my daughter yet.

/Anna