Näckrosor i januari

Det är något med det nya året … julen städas ut och med den kommer en längtan efter våren … Även om det kommer att dröja månader innan våren är här på riktigt så kan man ju ta ut lite i förskott när man syr sina egna kläder.

Jag sydde en till Samantha-klänning av detta näckrostyg från Znok som jag haft i mina gömmor i minst ett år (tror att jag köpte det på Sy- och hantverksfestivalen 2017).

Eftersom jag sytt det här mönstret tidigare finns det inte så mycket mer att säga om just det här projektet – jag använde som vanligt en kombination av min overlock och min hushållsmaskin. De flesta sömmar är gjorda med overlocken men fållar och insnitt med den vanliga.

Translation

This is yet another Samantha dress, but without the tied cuffs this time.

/Anna

2 reaktion på “Näckrosor i januari”

 1. Vad roligt att jag hittade din sida! Jag ska börja sy en kappa idag efter typ 30 års uppehåll från sömnad. Hjälp 🤯 mönstret är på engelska och det är typ en miljon delar…
  Vad jag ville säga är att jag älskar din näckrosklänning! Var hittar jag mönstret? Undrar också om du använder provdocka?
  Tack för din fina blogg!
  Sussie

  1. Mönstret till klänningen säljs här: https://athinakakou.com och på hennes youtubekanal finns en detaljerad video där hon visar exakt hur man syr om man vill ha någon att hålla i handen 🙂
   Jag har en provdocka, men använder den nästan aldrig. Lycka till!

Kommentarer är inaktiverade.