En randig Freya

I våras släppte Tilly Walnes (från Tilly and the Buttons) sin andra sömnadsbok med symönster. Den här boken heter Stretch och innehåller bara mönster för jersey och stretchiga tyger, t.ex mjukisbyxor, en hoodie, kjolar och klänningar. Ett av de mest populära projekten är toppen Freya som också kan förlängas till en klänning.

Freya från boken Stretch av Tilly Walnes

Jag valde att sy toppen. Den har en liten polokrage och långa ärmar. För det är ju vinter, och jag behöver fler långärmade plagg i garderoben. Oftast använder jag kortärmat året om, men med en kofta till, men ibland vill man ju ha långärmat från start så att säga. Tyget är en randig jersey från E-slöjd som jag köpte på Sy- och hantverksfestivalen i höstas.

Freya från boken Stretch av Tilly Walnes

Freya från boken Stretch av Tilly Walnes

Freya-toppen, och kanske ännu mer klänningen, har varit väldigt populär på Instagram under året under taggen #sewingfreya (tips om du vill ha mer inspiration!) sedan boken släpptes så jag var såklart nyfiken att testa den. Jag lånade boken på biblioteket och ritade av mönstret.

Freya är en otroligt snabb och lättsydd tröja. Jag behövde inte justera någonting i längd på ärmar eller någonting. Och jag kommer definitivt sy fler nu när jag har mönstret liggande hemma!

Translation
The Freya top from Stretch! By Tilly Walnes certainly has been making the rounds on Instagram this year and I finally joined the bandwagon this past week. Such an easy and satisfying project, I see plenty of Freyas in my future!

/Anna