Tania culottes

Tania Culottes pattern by Megan Nielsen

Kolla! Jag har byxor på mig!

Eller rättare sagt, en byxkjol. Det här är byxkjolen Tania av Megan Nielsen.

Det här är ett mönster jag velat sy länge, men aldrig kommit till skott med. Men så bestämde jag mig helt enkelt för att sluta fundera och bara göra. Jag beställde hem ett exemplar av mönstret från Fagert.se och satte saxen i en mjuk bomullschambray. Men ack! Det här mönstret fullkomligt slukar metervara och de 2,7 meter jag hade räckte inte. Så jag fick helt enkelt köpa en meter till. Som tur var fanns exakt samma tyg inne i butiken jag handlade i första vändan.

The Tania Culottes by Megan Nielsen

Vi pratar i princip om en cirkelskuren byxa här, med motveck framtill. Så det går åt mycket tyg!

Nöjd i hemsydd byxkjol

Jag kommer definitivt sy den här igen, men då i ett ännu tunnare tyg med fall, till exempel viskos. Ska hålla utkik efter det perfekta tyget.

Translation
This is the Tania Culottes by Megan Nielsen. I really like them although they require quite a lot of yardage.

/Anna

3 reaktion på “Tania culottes”

    1. Det beror ju lite på storlek och sådär, men om man syr storlek M säger mönstret att man behöver 2,6 meter om tyget är 150 cm brett. Mitt tyg var inte riktigt så brett.

Kommentarer är inaktiverade.