Burda style Lena Hoschek Tea-time dress

burda lena hoschek

För några veckor sedan var jag på bröllop. Och inte vilket bröllop som helst. Min bästa vän gifte sig och jag hade fullt upp hela dagen med plikter som tärna. Därför blev den klänning jag sytt till tillfället aldrig fotad.

Detalj burda lena hoschek

Så det fick jag ta igen nu häromkvällen!

Klänningen är ett mönster från Burda style nr 11 2016. Det är en design av Lena Hoschek och ni kan se originalet här.

Burda style Lena Hoschek nr 11 2016

Jag gjorde två ändringar. Den ena var att istället för en helcirkelkjol göra en 3/4 cirkelkjol. Det blev ordentligt med vidd för snurr ändå, som ni ser! Och så gjorde jag korta ärmar istället för 3/4.

Burda style Lena Hoschek nr 11 2016

Tyget är en superhärlig bomull köpt på Shaukat i London.

Burda style Lena Hoschek nr 11 2016 detail

Framtill är den knäppt med klädda knappar. I sidan sitter ett dolt blixtlås.

Translation
This is the Tea-time dress by Lena Hoschek from Burda Style magazine no 11/2016. I wore it to a wedding a couple of weeks ago but forgot to take pictures so here it is a bit belated. The fabric was purchased at Shaukat Ltd in London.

/Anna

2 reaktion på “Burda style Lena Hoschek Tea-time dress”

  1. Väldigt söt klänning! Och du gjorde rätt i att minska vidden i kjolen. Jag har någon klänning med helt rundskuren kjol och jag känner mig inte helt bekväm med det. Kommer det en vindpust blir effekten som på den där bilden med Marilyn Monroe – kjolen blåser upp.

Kommentarer är inaktiverade.