Nähen macht glücklich

Boken Nähen macht glücklich

Känner du till märket Blutsgeschwister? Det är ett tyskt klädmärke som gör väldigt inspirerande kläder. Trots att jag syr det mesta själv har jag flera plagg från dem i min garderob. När jag är i Berlin kan jag inte låta bli att svänga förbi deras butik i Mitte, på Almstadtstraße 9. För två veckor sedan gjorde jag just det, och tänk att jag då hittade den perfekta kombinationen för mig – de har gett ut en sömnadsbok som heter Nähen macht glücklich. Nu råder det i och för sig ingen brist på vare sig sömnadsböcker eller styckmönster hemma hos mig, men jag slog ändå till. Det är ju långt mycket roligare att sy egna kläder än att köpa färdiga, trots allt. Och att få en liten dos inspiration från just Blutsgeshwister vid sömnaden var precis vad jag behövde för att komma ur min torka. (Den senaste månaden har jag haft sy- och pysseltorka eftersom det varit tokmycket att göra på mitt jobb)

Tröja från Nähen macht glücklich

Boken är på tyska, förstås. Så om man är ovan vid att sy och inte kan tyska är det nog inte det perfekta inköpet. Men den är å andra sidan fullspäckad med inspiration och innehåller mönster för både damkläder (tröjor, tights, underkläder, klänningar), heminredning (kuddar, hängmatta) och accessoarer (handskar, väskor, hårband, mössor).

Mitt första projekt ur boken är tröjan jag har på mig på bilderna.

Tröja i interlockjersey

En båtringad tröja i interlockjersey med infodring och långa ärmar (vintern är ju i annalkande!).

Tröja, baksidan är enfärgad

Tyget räckte dock inte hela vägen så baksidan är skarvad med svart jersey.

Glimt av ett uppslag i boken Nähen macht glücklich

Nästa projekt ur boken blir kanske ett par underbyxor?

Translation
A couple of weeks ago I went to Berlin and visited the flagship store of one of my favourite brands: Blutsgeschwister for some inspiration. And guess what? They have released a sewing book with patterns for clothes, accessories and home decor! It’s perfect for me, since I love their designs but rather sew myself than purchase ready made. My first project from the book was this easy t-shirt with long sleeves. But perhaps the next project will be new underwear?

/Anna

5 reaktion på “Nähen macht glücklich”

 1. Åh, vilken fin! Inte kan en ha för många sömnadsböcker heller 😉 Supertjusig modell på toppen och mönstret på trosorna med hög midja ser ju jätte fina ut!

  1. Det finns också mönster på leggings med hög midja. Det har jag saknat. Tycker att det är en lovande bok! 🙂

 2. Åh tröjan är så fin! Jag tycker tyget passar så himla bra till den också! Verkar ju va en superfin och rolig bok. Skulle lätt vilja sy de där underbyxorna!

  Tänkte bara påminna om att lämna länk till ditt inlägg i detta samlingsinlägg:http://fredrikapavinden.com/2015/november/insamlingsinlagg-for-sypeppen-43.html

  Vet inte om du sett att det är lite nytt på sypeppsfronten? Du kan läsa om det här i alla fall:http://fredrikapavinden.com/2015/october/hang-med-pa-sypeppen.html

  Så kul att du är med och sypeppar denna månad! Kram på dig!

 3. Kors, vilken snygg blus! Gillar både modell och mönster. Och boken verkar helt underbar, synd att det är så illa däran med min tyska… Men jag tackar varmt för tipset om besöksmål då jag planerar en resa till Berlin i sommar! Säkert kan en hitta inspiration även om språket inte längre sitter!

Kommentarer är inaktiverade.