En toile

Jag håller på som bäst med att sy en hängselklänning. Just nu är jag inne på toile nr 2 och använder mig av ett gammalt uttjänt lakan för att experimentera fram klänningen. Jag har nämligen inget mönster utan kör från grunden själv.

Det var nämligen så att jag länge haft en vision om att göra en kul och söt hängselklänning. Jag hade en svart (köpt, back in the days när jag inte kunde sy) för många år sedan, som var helt rätt i modellen utom att den var lite, lite för kort. Så kort att jag bara kunde ha den med leggings. Den klänningen är sedan många år i de sälla garderobsmarkerna. Och jag har länge tänkt att jag skulle sy en ny version.

Men jag har aldrig lyckats hitta ett mönster som kändes helt rätt. Och det mönster jag jobbar med nu är inte en exakt kopia av den gamla klänningen heller.

Här är min skiss:

hangselklanning-skiss

Tyget jag ska använda är en randig ylleblandning som jag köpt på Walthamstow market i London. Det kommer att räcka och bli över – kanske att jag skulle ta och sy en matchande midjejacka till?

Det känns som en ganska långdragen process det här – jag har ju inte börjat sy på klänningen ännu. Förhoppningsvis blir toile nr 2 den sista toilen så att jag kan börja sy ”på riktigt” sedan.

Translation
Right now I’m working on a pinafore dress and since I don’t have a bought pattern I’ve drafted one myself and I’m using old sheets as muslin.

Years ago I had a black pinafore dress which was absolutely adorable. Just a tad too short as I recall not being able to wear it without tights. That dress is long gone and I’ve been thinking for at least a couple of years now that I should sew a new one.

But I have never been able to find a pattern that felt just right. (Admitedly, the pattern I’m working with now is not an exact copy of the old dress either)

I bought the fabric at Walthamstow Market in London when I was there for a weekend trip a couple of weeks ago. I have plenty of it so I’m thinking there may be a matching jacket in the future as well.

It feels like a fairly lengthy process starting from scratch but hopefully it will be worth it in the end.

/Anna

2 reaktion på “En toile”

    1. Det är jag också! Prövade den idag och kände mig som en korv. Inget bra tecken … Så jag måste nog släppa just den här idén är jag rädd.

Kommentarer är inaktiverade.