Nysytt: Jeanskjol och en ny Stella-top

stella_yellow02

Att sy en jeanskjol är inte så värst spännande. Men det är ett oerhört praktiskt plagg att äga. Passar till allt. En gul velourtop, till exempel.

stella_yellow01

Mönstret är kjoldelen på den korallröda klänningen jag sydde i våras. Jag gjorde en enkel linning i midjan, med blixtlås och knäppning. Fällda sömmar och fållad med tvillingnål. Allt gjort på min hushållssymaskin.

stella_yellow04

Topen är Stella, precis samma mönster som den med fåglarna. Gul velour från Ohlssons tyger, vit mudd och knappar från Tygverket.

stella_yellow05

Att sy i velour är inte min favorit, men resultatet är ju mjukt och mysigt. Jag tycker att velour är knepigt att jobba med på min vanliga hushållssymaskin. Fast det kan kanske bli lite mer velour i framtiden ändå – för i veckan anländer min nyköpta overlock. Det ska bli riktigt spännande att få testa den!

Translation:
This is my second version of Stella. You can view the first one here

I think velour is tricky to work with using my regular sewing machine. Though it may perhaps be a little more velour in the future anyway – My newly purchased serger is arriving this week. I’m really excited to test it!

The skirt is made using the skirt part of Vogue 9668 in a stretch denim. I made the dress using that pattern earlier this year and really liked the skirt so now I just used the pattern and drafted a waistband myself. Making a denim skirt isn’t all that exciting, but it is a wardrobe staple that goes with just about everything and I don’t have too many pieces like that.

/Anna

En reaktion på “Nysytt: Jeanskjol och en ny Stella-top”

Kommentarer är inaktiverade.