Evelyn dress från Sy! Urban Collection

klänning med lunnefåglar - närbild

När jag tittar ner blir jag så glad. Men vem skulle inte bli det av små härliga lunnefåglar?

För några månader sedan såg jag det här tyget på Spoonflower och jag blev såld direkt. Klart att jag måste ha en klänning med lunnefåglar! Jag köpte några meter av deras bomullspoplin, men sedan hade jag inte riktigt klart för mig vilken sorts klänning det skulle bli. Tyget var inte så brett, så det måste vara en modell som inte har så stor tygåtgång.

Valet föll på Evelyn dress ur Sy! Urban Collection – Jenny Hellströms andra sybok. Evelyn dress har en liten söt gosskrage och knäppning fram. Den kommer även som ett blusalternativ, och det är jag intresserad av att pröva också.

Tyvärr är jag inte helnöjd med den här klänningen. Det beror dock varken på lunnefåglarna eller Evelyn dress, utan på att jag köpte just poplin. Det är en aningens för styvt för den här modellen som inte har så mycket vidd. Det blir liksom krispigt på fel sätt.

Men gjort är gjort. Och kanske mjuknar den lite efter några tvättar!

Klänning med lunnefåglar

För använd kommer den definitivt att bli!

Finns det någon mer där ute som sytt Evelyn dress (eller blus)?

Translation
This is the Evelyn dress from a Swedish sewing book by designer Jenny Hellström. I love the puffin themed fabric from Spoonflower, but I shouldn’t have chosen poplin. It’s a bit too stiff and crispy but I’m hoping it will soften with a few more washes.

/Anna

7 reaktion på “Evelyn dress från Sy! Urban Collection”

  1. lunnefåglar-klänning är det bästa jag sett på längre! jag älskar lunnefåglar 🙂 kul att höra om tyg från spoonflower också. är poplinen ungefär som qvilttyg i kvalité? jag har aldigt provat spoonflower för att jag blir snurrig av alla valmöjligheter och aldrig har lyckats bestämma mig…

    1. Jag har beställt från Spoonflower förut och då i deras vanliga bomull. Den skulle jag säga är lite mer lapptäckstyg i kvaliteten. Den här poplinen är rätt styv och skulle vara perfekt för en kjol som var lite mer utställd och behövde lite styrsel, eller en skjorta eller kavaj till och med. För just den här modellen kändes den inte perfekt. De har en underbar bommulssatin som är superfin. Och kona cotton (osäker på stavning nu) som också är superhärlig till kläder.
      Men lunnefåglarna är underbara! 🙂

  2. Underbart tyg! Underbar klänning! Hoppas den ”hänger till sig lite” och blir sådär skönt följsam. Supersnygg är den redan!

  3. Jag sydde den där klänningen och blev inte alls nöjd. Den är såklart vacker, men fungerar inte alls i stumt tyg för min del. Jag höll på att spräcka sömmarna när jag provade den – modellen är så smal över ryggen! Eller så är jag för bred… Och då sydde jag ändå den i storlek 40 trots att jag är en 38:a just eftersom jag vet att jag är lite bredare över ryggen. Klänningen blev för stor, förutom ryggen som fortfarande är för snäv. Suck…

    1. Förstår hur det känns! Men om du fortfarande gillar själva modellen är det väl värt att du justerar mönstret efter dina mått? Sy en toile i fultyg och gör provningar tills du blir nöjd.

Kommentarer är inaktiverade.