Moneta, version 1

Purple_moneta2

När Colette Patterns släppte två mönster för jersey nu i våras köpte jag dem bums. Egentligen var jag kanske inte helt frälst i Moneta vid första anblick – jag hade ju experimenterat fram ett bra basmönster för jerseyklänning själv. Dock med raglanärm. Så jag slog till. Jag hade nämligen planerat att sy minst två jerseyklänningar till sommaren.

Här är min första Moneta i ett poppigt lila tyg köpt från Jonic.

Purple_moneta1

Det som är så fiffigt med Moneta är den resårsmockade midjan. Det ger lite extra stabilitet och klänningen får en snygg siluett även utan att markera midjan med ett skärp.

Purple_moneta3

Längden på kjolen är också perfekt tycker jag.

Som basmönster skulle jag verkligen rekommendera den. Särskilt som man gratis kan ladda ner ett antal olika kragvarianter att piffa upp klänningen med.

Translation
This is the Moneta dress by Colette Patterns. It’s already a favourite.

/Anna