En studie i korallrött

Jacka bak

Att gå på bröllop är verkligen bland det bästa jag vet! Alla är glada, brudparet är lyckliga, man får anledning att sy en matchande kappa och klänning …

Jacka i korallröd dubbelväv

När jag var i Berlin tidigt i våras kunde jag inte låta bli att besöka åtminstone en tygaffär. Och där hittade jag denna intressanta dubbelväv som delvis påminner om en bouclé. Jag slog till på direkten – det skulle bli min nya vårjacka!

Mönstret är från Ottobre dam 2/2010. Jag kortade av livet ganska rejält och tog dessutom in den i ryggen några centimeter. Eftersom tyget är en ganska gles och ojämn dubbelväv fick jag lov att sy knapphålen för hand. Det har jag inte gjort sedan jag höll på som mest med medeltidskläder för många år sedan, så det var kul att få damma av de kunskaperna.

Jackans korallröda inslag fick bestämma tonen på den klänning jag planerat sy. Jag hittade en perfekt matchning i färg hos Ohlssons tyger.

Vogue 9668

Mönstret till klänningen är Vogue 9668 som jag haft liggande i många år utan att komma till skott med att använda. Varför vet jag inte. Jag älskar snittet! Tyvärr slog vädret om till regn så bilderna på klänningen var vi tvungna att ta inomhus. Och ljuset var urkasst så det blev bara grynigt alltihop och det här fotot är ett av de få där man hyfsat ändå får ett hum om hur klänningen ser ut.

Trots detta är jag helnöjd med min hemsydda, matchande outfit.

Ottobre dam 2/2010

Som synes! 😉

Translation
When I was in Berlin in March I bought the fabric for what is now my new spring jacket. I attended a lovely wedding this weekend and I sewed a matching coral red dress from Vogue 9668.

/Anna

 

8 reaktion på “En studie i korallrött”

  1. Vilka härliga plagg du har sytt! För egen del blir det ”bara” klänning sytt till bröllopet jag ska på i sommar.

    Fina färger och kul matchning, även om jag tror att den färgen inte hade gjort sig lika bra på mig som på dig. Fint snitt på klänningen också.

  2. Tack ska ni ha allihop! Det är faktiskt första gången jag gett mig på korallrött och jag är nästan lite förälskad i den färgen nu.

  3. Störtgillar verkligen färgen. Både i vanliga fall och särskilt på dig, klänningen och kappan. Hurra vad fint!

Kommentarer är inaktiverade.