Crepe med ärm – version 1

Ända sedan jag för några år sedan sydde en svart  version av Colettes klänning Crepe har jag funderat på att konstruera om den en liten gnutta: att göra en vanlig isydd ärm istället för holkärm. För jag ska erkänna att jag inte hyser så värst ömma känslor för holkärmar. På mig. Det är ganska praktiskt på sommaren, visst, men jag tycker till exempel att de alltid knölar sig på vintern när man bär flera lager. Och så går de ju inte att variera i längd på samma vis som en vanlig ärm om man vill sy flera olika versioner av samma mönster.

Så jag gjorde helt enkelt så att jag ritade ett ärmhål och en ärm. Jag fick pröva mig fram lite grann och är inte helt nöjd. Men tillräckligt nöjd för att ha klänningen på mig ute bland folk, i alla fall.

crepe med ärm

Tyget är kanske inte det bästa för just den här kjolen. Jag ville sy en klänning jag kunde ha, men som ändå inte var alltför dyr i materialinköp. Så det är en ganska slinkig polyester från Ohlssons tyger. Det hade varit bättre med ett tyg med lite styrsel i. Något att ha i åtanke till nästa version!

crepe med ärm, framifrån

Och så en sista vy, själva anledningen till att jag gillar just Crepe så mycket. Det är en omlottklänning med omlotten baktill. Oerhört praktiskt och tjusigt, tycker jag!

crepe

Har du ritat om ärmar på ett mönster du var nöjd med i övrigt någon gång, eller brukar du leta upp ett helt nytt mönster som innehåller allt du önskar istället?

Translation
I’ve always wanted to try and redraft the sleeves on Crepe by Colette Patterns. I’m no big fan of cap sleeves myself but I adore all the other design elements to Crepe – the skirt, the wrap in the back, the pockets, the neckline variations … This is my first attempt at set in sleeves and I think it will go in the category ”wearable muslin”. I have a few more fit issues to work on but it’s definitely wearable as it is.

/Anna

En reaktion på “Crepe med ärm – version 1”

  1. Crepe har verkligen en annorlunda form, med omlotten bak. Vad gäller ärmar brukar jag försöka modifiera de mönster som går, lägga till eller ta bort ärmar (lade t.ex. till ärmar på Sorbetton), men med holkärmar blir det ju lite klurigare. Det ser bra ut tycker jag, men jag vet ju hur svårt det kan vara att göra sig själv nöjd. Då tänker jag att jag har i alla fall lärt mig något till nästa försök.

Kommentarer är inaktiverade.