Och så sydde jag en rutig jerseyklänning

rutig jerseyklänning

Ett besök på Ohlssons tyger och deras stuvbitar resulterade i att jag slog på symaskinen härom kvällen. När man syr exakt samma klänning en tredje gång, och det dessutom är i t-shirttyg så går det snabbt. En timme.

rutig jerseyklänning bakifrån

Den stora frestelsen nu är alltså att inte fastna i det här med att sy exakt samma klänning om och om igen bara för att det är snabbt och bekvämt. Men det är lugnt. Jag har nämligen planer! Längre fram i vår är jag nämligen bjuden på bröllop och då tänkte jag slå på stort och sy klänning med matchande kappa och väska. Galet skoj ska det bli, både att planera, sy och sen gå på själva bröllopet också såklart!

Stuvbiten var förresten av det lite större slaget så jag har ganska mycket tyg kvar. Snodde ihop ett par byxor till minstingen. Ganska skojigt att ha en kamouflerad son. Så länge han sitter still i knät, alltså. Och det händer ju inte alltför ofta.

rutiga barnbyxor i jersey

Men vad står det på hans body?

It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife.

Ja … nån som känner igen vad det kommer ifrån? 😉 Fick den i present av min underbara kollega Karin.

Translation
I actually did sew a third version of my jersey dress, but that’s it for now. I have bigger plans! In May I’ll be attending a wedding and I need something to wear to that. I’m thinking a dress (perhaps a two piece?) and a coat or jacket and also a matching bag.

/Anna

2 reaktion på “Och så sydde jag en rutig jerseyklänning”

    1. Jajemen är det Stolthet och fördom!

      Klänningen är den tredje inkarnationen av ett modifierat t-shirtmönster ur Ottobre dam. Jag beskrev den både här och här tidigare.

Kommentarer är inaktiverade.