Prickig jerseyklänning

prickig t-shirtklänning

Jag var grymt nöjd med jerseyklänningen jag sydde tidigare i höstas och slog därför till på att sy en till, fast med lång ärm. Liv och ärmar är från ett t-shirtmönster i Ottobre (raglanärm igen!). Jag har sedan själv ritat en kjoldel som rynkats lätt i midjan.

Om att sy i jersey på vanlig symaskin

Alla sömmar är gjorda på min hushållsmaskin, en Husqvarna Emerald 183. Jag äger ingen overlock-symaskin. De flesta symaskiner har ju sicksack som man kan ställa in bredd och stygnlängd på och de allra flesta har ju även en fusk-overlocksöm som ser ut ungefär såhär: _/_/_/_/

För att sy täcksöm och fållar kan man använda trestegssicksack, en fusk-täcksöm som ser ut ungefär såhär /¯\_/¯\_/¯\_/¯\_ eller tvillingnål. Jag föredrar tvillingnål personligen men det verkar inte vara alla symaskiner som gillar det.

prickig t-shirtklänning

I halsen har jag ett band av samma tyg som själva klänningen, fast ca 75 % av omkretsen. Man får mäta ut en jämn fördelning och sedan sträcka tyget medan man syr så ligger det fint sedan. Bandet syddes på med vanlig tät sicksack och sedan har jag stickat runt om med tvillingnål. Det blir en snygg finish, tycker jag. Även fållarna på ärmar och kjol är gjorda med tvillingnål.

Kan man ha för många prickiga klänningar? Tror inte det va?  Den här prickiga jerseyn kommer från Ohlssons tyger i Stockholm.

Känner att just den här modellen är så beprövad nu med två exemplar att en tredje version är rätt given.

Eller kan man ha för många bekväma t-shirtklänningar? Tror inte det heller va?

Translation
I made another t-shirt dress from the exact same pattern as my union jack dress earlier this autumn. So comfy I feel a third version coming on strong …

/Anna

3 reaktion på “Prickig jerseyklänning”

Kommentarer är inaktiverade.