Skotskrutig blus med raglanärm

Skotskrutig blusÄntligen klar! Det här projektet har varit väldigt kul från start till slut – och så är jag dessutom nöjd med hur det blev. Mönstret är från 1956 och instruktionerna på tyska. Det gjorde att jag inte följde dem men jag klarade mig hyfsat ändå.

Lustigt nog har det blivit flera plagg med just raglanärm nu under hösten. Börjar få in vanan på det lite grann.

Tyget är en mjuk bomull från Ohlssons tyger i Stockholm.

Skotskrutig blus inzoomKnapparna är klädda i samma tyg som blusen är sydd av. Det blev väldigt snyggt och stilrent. Knapparnas antal och placering är det enda jag ändrat på. Enligt mönstret skulle det vara tre men jag gjorde fem istället.

Translation
I finally finished the Simplicity 1692 blouse (issued in 1956) that I’ve been working on. The only major change I made was the button placement, and the fact that I opted for five instead of three buttons.

/Anna

 

En reaktion på “Skotskrutig blus med raglanärm”

Kommentarer är inaktiverade.