Jerseyklänningen – lätt att sy och lätt att bära

Jerseyklänningen

Första färdiga plagget i min vinterplan är den här klänningen med raglanärm. Grunden till mönstret är en t-shirt ur Ottobre Woman A/W 2013 och jag har använt ärmarna och livet. Till det konstruerade jag en vid kjoldel som rynkats i midjan.

Baksida med mittsöm på kjoldelen

Jag hade bara 1 meter av tyget, som är köpt på Stoff och Stil, så därför fick jag skarva kjoldelen med en söm mitt bak. Men det gör ju inget. Mönstret är ju rätt virrvarrigt så man tänker nog inte på det (det gick ju inte heller att mönsterpassa med så knapp marginal).

Union Jack

Resultatet är precis det jag var ute efter: en bekväm klänning som passar livet med småbarn – skön att röra sig i och lätt att tvätta.

Det bästa av allt var kanske komplimangerna från mina kollegor i dag på jobbet. Alltid kul!

Translation
This is a sort of Frankenpattern – I started out with a t-shirt pattern from Ottobre Woman A/W 2013, but only used the sleeves and the bodice. I drafted a separate skirt. The dress is made in a very comfy jersey. Life with kids demand pieces easy to wash and I think I’ve accomplished everything I could wish for in wearability with this dress.

/Anna

6 reaktion på “Jerseyklänningen – lätt att sy och lätt att bära”

  1. Åh, så fin. Min stora dröm är att sy massa klänningar i liknande modell som du har, i massa roliga tyger. Klänningar kan man inte ha för många av…

  2. Råkade hamna här efter att ha googlat ”sy t-shirtklänning” .
    Måste säga att jag inte har sett en så fin klänning på länge.
    Är det svårt att få till en snygg söm uppe vid halsen?

Kommentarer är inaktiverade.