SY! Från hood till skjortklänning av Jenny Hellström Ruas

Framsida Jenny Hellström Ruas bok

Så här ser den ut. Sy! Från hood till skjortklänning av Jenny Hellström Ruas. Ni minns kanske att jag för något år sedan beklagade mig över att det inte finns några svenska sömnadsböcker med nya klädmönster i … Här kommer några bilder från bokens uppslag. Allt är inte min smak, men det är ju väldigt kul att det ÄNTLIGEN finns en bok på svenska!

sy_jennyhellstrm2

sy_jennyhellstrm3

sy_jennyhellstrm4

sy_jennyhellstrm5

sy_jennyhellstrm6

Helt klart värt att kolla om ditt bibliotek har den – eller varför inte bara slå till och stödköpa den så att bokförlagen fattar att det här är en trend som är här för att stanna och satsa på. Att det faktiskt finns en marknad för den här typen av böcker på svenska.

Även om det inte är min stil med ett oversize-linne av jersey som klänning, så är det onekligen en charmigt skriven bok. Mitt favoritcitat är:

Graden av coolhet när det kommer till att sy är så sjukt hög att det inte ens går att mäta. Mätaren blir totalt överhettad.

Håller ni med? Jag gör det.

/Anna