Återbruk: Om att sy barnkläder av avlagda kläder

Avlagda kläder från min garderob

Häromdagen gjorde jag något jag borde göra lite oftare (och mer noggrant): jag rensade ur ett gäng plagg ur garderoben som jag garanterat aldrig använder. Det är en salig blandning av främst olika t-tröjor och andra trikåplagg som har många år på nacken men få användningstillfällen. Det är hela plagg, som egentligen skulle passa jättebra för återbruk hos exempelvis Stadsmissionen eller Myrorna. Men om man har växande barn (och en växande mage, som jag) så är det ju lika smart att återanvända dem på hemmaplan så att säga.

Babybyxor av ett par avlagda vuxenleggings

Första plagget under bilan (eller saxen) blev ett par gamla leggings. Mönstret är gratis från bloggen Made by Rae. Jag återanvände till och med resåren!

Babybyxor sydda av gamla vuxenleggings

Men byxornas ägare anländer inte förrän i september … så jag har tid på mig att ta mig an resten av högen!

translation to English
I cleaned out my closet the other day. Instead of giving the clothes to the Salvation Army or similar charity, I decided to take on a project to reuse and recycle them here at home … Making baby and toddler clothing! I have a two year old to dress already and then another one the way in September … The pattern for the baby trousers can be found at Made by Rae.

/Anna

2 reaktion på “Återbruk: Om att sy barnkläder av avlagda kläder”

Kommentarer är inaktiverade.