Bakning / Vår

Frossa i rabarber

Så här års kan man ju frossa i de små rara stjälkarna från Rheum rhabarbarum. Den här helgen har jag lagat både rabarberpaj och rabarbermarmelad.

Rheum rhabarbarum

Nyskördad rabarber

Rabarberstjälkar

Rabarberpaj med knäckigt täcke

Ett tips när man lagar rabarberpaj (eller vilken annan paj som helst förresten) är att toppa den med lite flagad mandel och ringla en blandning av smör/margarin och socker över så blir det som ett lite knäckigt täcke. Mums.

translation to English
Rhubarbs from my allotment garden just magically turned in to a pie.

/Anna

Comments

maj 19, 2012 at 09.26

Åhåhå! Gott! Rabarber is tha shit!



maj 19, 2012 at 10.43

Jag håller med! Men även om pajen var god så är jag extra nöjd med att jag fick till en hel mängd rabarbermarmelad också för det räcker ju så mycket längre. 🙂



maj 19, 2012 at 11.12

Jag gjorde saft och paj igår, idag ska jag försöka mig på marmelad för första gången. Det är så gott med rabarber!



maj 19, 2012 at 17.42

Fullkomligt älskar rabarberpaj!



Comments are closed.