Sömnad

Årets första syprojekt: Truffle

Redan den första helgen i januari var jag bjuden på födelsedagskalas och till det ville jag passa på att sy något nytt och festligt. Det blev projektet Truffle från Colettes sömnadshandbok.

Truffle dress with sleeves

Jag är inte alltid så förtjust i ärmlöst så jag ritade ett par ärmar och sydde dit. I övrigt har jag följt instruktionerna och fodrat livet, men inte resten av klänningen.

Närbild på truffle-klänningen

Tyget är en polyester med blommotiv i asiatisk stil.

Närbild på ärmen

Ett enkelt och roligt projekt! Jag gillade verkligen draperingen framtill på kjolen, men mönstret funkar fint som grundmönster för en vanligare klänning också om man utesluter draperingen.

translation to English
This is my first version of the Truffle dress from Colette Sewing Handbook. You can see the image from the book at the Coletterie blog here. I wanted the dress with sleeves, but the pattern didn’t include sleeves so I had to draft them myself. The fabric is polyester and the lining for the bodice is viscose. This is a really cute dress and a nice project for almost any level of home seamstresses.

/Anna

Comments

jan 18, 2012 at 20.13

Jättefin! Älskar färgerna!



jan 18, 2012 at 20.31

Fin! Är det en bra bok? Värd att investera i?



  jan 18, 2012 at 21.05

  Jag tycker att det är en bra bok. Den tar väl i och för sig inte upp något jag inte redan kunde, men den är trevligt skriven och pedagogisk och strukturerad.

  Mhm. Jag kanske skulle skriva en recension här på bloggen! Vad tror ni om det?



  jan 19, 2012 at 22.10

  I have it, Its a really good reference book and if you like the patterns it includes well worth the investment

  Lx



jan 18, 2012 at 20.52

Vilket snyggt tyg! Klänningen sitter bra på dig också. Jag har boken här hemma, men har inte gjort något av projekten än.



jan 18, 2012 at 21.04

jag vill oxå vara så duktig som dig att sy



  jan 18, 2012 at 21.07

  Tack, Chanette! Det är bara att sätta sig vid symaskinen och börja öva. Jag har faktiskt inte hållit på så särskilt länge! 🙂 Du kan läsa om ”hela min syhistoria” i tre inlägg jag skrev under hösten här på bloggen. Sök på ”syhistoria”.



jan 19, 2012 at 22.11

your dress looks great!



jan 21, 2012 at 11.19

Tjusigt! Jätte fin frisyr oxå! Nu é du ju alltid tjusig i håret, men det var länge sen jag såg dej utan lockar 🙂



jan 21, 2012 at 12.21

Åh, jag som stod och höll i just den boken på bokhandeln Page One i Hong Kong för sisådär två veckor sedan. Hade köpt hela modeavdelningen om jag kunnat få med mig den hem – varför har vi inte sådana fantastiska bokhandlar i Sverige?

Klänningen är jättefin 🙂



Comments are closed.