Pysslig lördag

Barnklänning med raglanärm efter mönster från 1967

Idag pysslade vi, maken och jag.

Jag sydde en klänning till vår dotter efter mönster ur boken Vi syr åt småbarnen från 1967, som jag har på lån från min vän Charlotta.

Barnklänning med raglanärm efter mönster från 1967

Här ser vi ryggen och dess knäppning.

Suck.

Allt gick rätt bra med den här klänningen, det är verkligen ”lättsydda modeller” precis som omslaget lovar, men det hindrar ju inte mig från att klanta till det lite. När jag hade sytt båda knapphålen och skulle sprätta upp skåran så sprättade jag istället i själva sicksacken. Inte så att hålet blev större, utan bara så att det fransade upp sig. Enda lösningen var att sprätta upp knapphålet helt och hållet och sy om det för hand. Så klänningen har ett maskinsytt och ett handsytt knapphål.

illustration ur boken Vi syr åt småbarnen och närbild på tyg från Michael Miller

Tyget är ett lapptäckstyg från Michael Miller. Det känns helt rätt med det här retromotivet till ett mönster från rymdåldern. Och visst är det lite samma stil på illustrationerna i boken (bilden till vänster ovan) och själva tyget?

Retroklänning sydd efter 1960-talsmönster

Som man kan se på bokens omslag och illustrationen verkar de haft en fäbless för riktigt korta klänningar till småbarn på 1960-talet. Jag tänker mig nog mer att det blir som en tunika att ha till byxor på min dotter, som ovan. Särskilt så här års.

Tiramisu

Som lön för mödan kunde jag sedan hugga in i makens hemgjorda tiramisu. Inte illa.

translation to English
I sewed a dress for my daughter using a pattern from 1967 and my husband made me tiramisu. Perfect Saturday.

/Anna

3 reaktion på “Pysslig lördag”

  1. Jätte fin! Och tyget passade ju perfekt!…Sen blir man ju lite avis när man hör att du har en make som kan laga tiramisu…Suck…En del har de bra… 🙂

  2. Vilket otroligt gulligt tyg! Passar bokens stil perfekt =)
    Hemlagad tiramisu… Mums! Var evgiheter sen jag gjorde det, och det är ju så gott! Blev klart sugen nu…

Kommentarer är inaktiverade.