Blus i prickig bomullspiké

Polkadot Sorbetto

Det här är faktiskt en Sorbetto, fast med ärmar och utan vecket mitt fram. Jag ritade ett par puffärmar efter instruktionerna i boken Mönster och konstruktioner för damkläder av Ingrid Öberg. Det gjorde naturligtvis att det tog något längre tid att sy blusen, men den är fortfarande ett snabbt och enkelt projekt eftersom den helt saknar öppningsanordningar. Man drar den bara över huvudet.

Polkadot Sorbetto

Tyget är en vit bomullspiké med hallonröda prickar som jag köpte i Köln i somras och jag använde en turkos snedremsa som avslut kring urringningen för att få en festlig kontrast.

Jag känner mig faktiskt lite som en somrig glass (eller sorbet, snarare?) med strössel när jag bär blusen, så egentligen är det väl fel tid på året för det här projektet. Å andra sidan kanske det är just sådana färger som piggar upp nu när vi går in i den mörkare årstiden!

Translation

Someone forgot to send me the memo that it’s autumn now because I still feel all summery in my newest version of Sorbetto with sleeves. I drafted these sleeves for another project, but since they are puffed I figured they would fit the sleeveless Sorbetto without hassle, and lucky me, I was right.

/Anna

3 reaktion på “Blus i prickig bomullspiké”

Kommentarer är inaktiverade.