Sorbetto + amfiteatern i Trier

Sorbetto i förgrund, amfiteater i bakgrund

Precis innan jag reste på bröllopsresan så sydde jag en enkel liten blus från Colette Patterns som heter Sorbetto och som är gratis för nedladdning. Här är den i bruk framför den romerska amfiteatern i Trier.

Jag är nöjd med blusen – den tog bara 2,5 timmar att sy, men däremot tog det ganska lång tid med förberedelserna, det vill säga skriva ut och klistra ihop mönsterdelarna. Eftersom det är ett gratismönster så skriver man ut det själv på sin skrivare hemma, sedan pusslar man ihop delarna (det är enkelt, eftersom de är utmärkta med nummer, men det tar lite tid i anspråk).

Det enda jag skulle vilja ändra på är längden, kanske lägga till 3-4 centimeter nedtill. Jag kommer förmodligen göra den en gång till, och då i en något längre version.

Som bonusbild till detta inlägg kommer här en bild på själva amfiteatern också:

Amfiteatern i Trier

Trier är en mycket trevlig stad i södra Tyskland, bara någon timme från franska och belgiska gränsen. Staden har flera gamla romerska fornlämningar att utforska för den som är intresserad av historia och jag rekommenderar ett besök dit å det varmaste.

Translation

This is my first version of Sorbetto from Colette Patterns. I’m quite sure I’ll make it again, but when I do so I will probably increase the length with one or two inches. An easy and gratifying project otherwise, I believe the actual sewing didn’t take as long as the printing and assembling of the pattern itself.

/Anna

En reaktion på “Sorbetto + amfiteatern i Trier”

Kommentarer är inaktiverade.