Brudklänningen med mera

Detalj från min brudklänning, knäppning i ryggen

Detalj från min brudklänning, insidan av ärmhålen fållade med snedremsa

Tuff brud i lyxförpackning?

Min frisyr

Jag och min stilige make

Jag och min dotter

Brudklänningen dagen efter

Jag sydde min brudklänning av Butterick 5605, en nyutgåva från 1956 och valde version C med knäppning i ryggen. Eftersom jag är lite för praktiskt lagd av mig så sydde jag inte en helvit brudklänning utan valde att göra kjolen i en härlig maskinbroderad sidentaft – och hoppas på så sätt att få mer användning för klänningen!

Jag gjorde även brudbuketten, min lilla hatt och håruppsättningen själv.

Translation

I made my wedding dress from B5605 in white and pink silk. I’m far too practical to sew a dress I’ll only wear once, so I figured I’d get more wear out of it if it wasn’t all white. I also did the bouquet, my fascinator and my hair.

/Anna

7 reaktion på “Brudklänningen med mera”

  1. Lovely, lovely, lovely! Som jag redan konstaterat! 🙂 Ser att du fått bilderna nu. Fanns en hel del bra foton på lilla Bettie oxå! 😉

Kommentarer är inaktiverade.