Brev från kolonin

Min brudklänning är inte klar, men det är flera dygn kvar tills den ska användas. Så jag stressar inte med det, ännu. Jag bestämde ju förut att inte visa något av utvecklingen på förhand så idag bjuder jag istället på färska bilder från min kolonilott där stockrosorna precis slagit ut i blom.

Stockrosor

Förra året planterade jag frön till de rosa stockrosorna, en engelsk sort som blir väldigt fyllig och tjusig. Jag var väldig spänd på att se om den skulle blomma i år (de brukar inte blomma första året) och till min stora glädje har de nu slagit ut.

engelska stockrosor

Jag planterade också svarta stockrosor, så att det inte skulle bli för puttinuttigt med de rosa.

svarta stockrosor

Framför stockrosorna sådde jag lin. De ljusblå blommorna håller sig i bara någon dag innan de tappar kronbladen. Många har redan börjat bilda frökapslar.

linblommor

En annan vacker blå blomma är gurkörten. Jag minns att mamma dekorerade min namnsdagstårta med gurkörtsblommor när jag var liten, och att jag var väldigt fascinerad över denna vackra ätbara lilla blomma som gjorde sig så fin mot den vita vispgrädden.

gurkört

Men så här års är det ju kanske inte framför allt blommor man längtar efter att få äta.

hallon

röda vinbär

Och förutom de vanliga smarriga bären så tittar det upp lite mer exotiska grödor. Kan du gissa vad detta är?

sockermajs på gång

Ja, just det. Sockermajs på väg!

Chili ancho

Och så har vi flera olika chilisorter. Här är en poblano som är på väg att spotta upp sig.

När jag känner mig lite stressad över bröllopet så hjälper det definitivt att påta lite i trädgården istället, att överraska min blivande make med första skörden av färskpotatis till middag och bara njuta lite av nuet utan att tänka på bröllopet alltför mycket.

Translation

I’m getting married in a couple of days and I still haven’t finished my wedding dress. Having a baby means I can only sew in the evenings when she’s asleep, so I spend my days in the garden chasing after her and tending to my veggies. I’m especially proud of my hollyhocks which I grew from seed last year. And I’m looking forward to harvesting my first kernels of corn (second photo from the bottom).

/Anna

En reaktion på “Brev från kolonin”

  1. Vilka underbara bilder! Älskar förresten stockrosor! Det är såna blommor som ska växa runt små sagostugor. Den rosa ser ut som en vacker balklänning i tyll från 50-talet, underifrån, med flera lager underkjolar 🙂

Kommentarer är inaktiverade.