Crepe

Crepe från Colette Patterns

Mitt sista sömnadsprojekt innan jag sätter saxen i det som ska bli brudklänningen blev en helsvart version av Crepe från Colette Patterns. Det var första gången jag sydde ett mönster från Colette Patterns och jag förstår varför de får så goda betyg runt om på sömnadsbloggarna. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa, förpackningen är trevlig och resultatet – ja, en himla skön omlottklänning (den går omlott i ryggen, inte framtill) som jag absolut kommer att sy upp i fler exemplar. Det här är lite mer av en provomgång, jag använde tyg från Ikea så materialkostnaden är under hundralappen.

Det är som sagt en omlottklänning, så man behöver inte tänka på att sy knappar och knapphål eller blixtlås – hålet som ena knytbandet går igenom sitter i sidosömmen, så följer man bara markeringen så är det lätt att pricka rätt. Konstruktionen är enkel och jag skulle påstå att det här är den perfekta klänningen om man vill använda upp tyg från sina gömmor utan att behöva köpa matchande knäppanordningar!

Jag hade endast ett litet problem och det är inte mönstret eller instruktionernas fel, utan min trötta hjärna (jag har inte tid att sy annat än sena kvällar när lillan lagt sig och i ärlighetens namn är jag inte alltid i toppform då) som gjorde en liten vurpa med fickorna, så jag vände dem åt fel håll och därför syntes min prydliga sicksacksöm i ficköppningen. Och jag var för lat för att fixa det (jag hade bara gjort misstaget på ena sidan) men kom på en lösning: att sätta min etikett där. Nu blir det lite exklusivt när fickan gapar, att man ser etiketten där. Så här:

Sidovy med ficka, Crepe från Colette Patterns

Solfjädern var en födelsedagspresent från min fästman och den är designad av Bárbara Ana Gómez.

Solfjäder designad av Bárbara Ana Gómez

Translation

My last sewing project before I put the scissors in what is to become my wedding dress is a black version of Crepe from Colette Patterns. It’s the first time I’ve made up something from Colette Patterns and I understand why they get such good scores around the sewing blogs. The instructions are clear and easy to follow, the packaging is nice and the result – yes, a really nice wrap dress (it wraps around the back, not the front) that I absolutely will sew more versions of. This version is a bit more of a test-drive, I used fabric from Ikea so the material cost is low.

Since it’s a wrap dress, you don’t have to sew buttons, buttonholes or zippers – the hole that one of the ties goes through sits in the side seam. The design is simple and I would say that this is the perfect dress if you want to use up fabric from your stash without having to buy fasteners to match!

My tired brain made one error (I do not have time to sew more than late nights when the baby has settled and to be honest, I am not always at my very best then) with one of the pockets that I turned the wrong way when I attached it to the back piece and this led to that my seams showed in the pocket opening. I was too lazy to fix it (I only made the mistake on one side) but came up with a solution: cover it all up with my Made by-label. So now when the pocket gaps, my label shows.

The fan I’m sporting is designed by Bárbara Ana Gómez and it was a gift from my fiance. I love it!

/Anna

4 reaktion på “Crepe”

Kommentarer är inaktiverade.