Land girls

Land girls (BBC, 2009)

Land girls (BBC, 2009)

Land girls (BBC, 2009)

Land girls (BBC, 2009)

Land girls (BBC, 2009)

Land girls (BBC, 2009)

När männen gick i krig, fick många kvinnor träda in i arbetslivet. I Storbritannien fanns Women’s Land Army, WLA, och de kvinnor som tog värvning placerades på landet för att sköta bondgårdarna. Det är ett gäng sådana unga kvinnor man får följa i BBC-serien Land girls.

Det är 1940-tal. Det är brittisk landsbygd. Det är romanser varvat med både drama och humor. Behöver jag säga så mycket mer?

Translation

The BBC-production Land girls is my cup of tea: WWII, British countryside, romance, humour and drama.

/Anna

 

 

4 reaktion på “Land girls”

  1. Men har ni sett Downton Abbey? Tidigare decennium än Land girls (anno 1912) och kanske inget för den här bloggen (blir nog mer gammelmormorsmor hade stil) men oooo! Vilka kläder och miljöer! Storyn är också småkul. 🙂

  2. Faktum är att det talades om ”Downton Abbey” på flera engelska och amerikanska vintagebloggar för ett bra tag sedan – långt innan SVT började visa den. Så jag blev nyfiken och skaffade den på dvd, men det är förstås kul att fler får se den nu!

Kommentarer är inaktiverade.