Babyklänning och pantalong i drakmönstrad jersey

Drakdress

Drakdress

Ett annat nyligen avslutat sömnadsprojekt: en babyklänning och pantalonger med fot i interlockjersey med drakmotiv. Innan jag fick barn hade jag knappt sytt något alls i jersey, nu börjar jag så smått vänja mig. Trots att jag inte har en overlock-symaskin. Däremot har min vanliga symaskin en fejkad overlock och såklart väldigt bra sicksacksmöjligheter och tvillingnål. Alla tre sätt har jag använt mig av när jag sydde denna lilla dress till min dotter. Mönstret till pantalongerna med fot kommer från en Ottobre-utgåva och är nästan uteslutande sydda med låtsasoverlocksömmen. Klänningen har jag själv konstruerat mönstret till. Den är klockad och skuren i fyra våder – och jag tänkte tyvärr inte på att mönsterpassa drakarna … Den har fällda sömmar (sydda med tvillingnål) och knäpps vid båda axlarna med tryckknappar.

Translation

Before I had my daughter, I had scarcely ever sewn with jersey – but now, after completing a few items of clothing I’m not that intimidated anymore. Althoug I do not have an overlock (or serger) machine, my regular one has an imitation of overlock seam that I put to use when I made this dress and footie pants for my daughter. I drafted the dress myself. It closes with snaps on both shoulders. The pattern for the footie pants comes from Ottobre issue 5/2006.

/Anna

2 reaktion på “Babyklänning och pantalong i drakmönstrad jersey”

  1. Vem vill inte ha pantalonger i drakmönstrad jersey?!!!! Jag säger bara det!…Speciellt efter att ha sett dessa bilder 😉

Kommentarer är inaktiverade.