Inspiration / Sömnad

Kappor, kappor!

Kappor 1946 - ur Damernas värld”Mellan vinter och vår” heter den här lilla mönsterannonsen från Damernas Värld 1946. Men jag tänker, att de kappor som passar mellan vinter och vår, passar lika bra mellan höst och vinter. Synd bara att jag inte har tillgång till själva mönstren!

För det börjar ju bli dags att tänka på kappor!

Själv har jag en trenchcoat i delar här hemma. Om jag hinner sy klart den medan det fortfarande  är varmt nog att bära den är en annan femma – lillan tar upp mycket av min tid just nu …

Insvängd midja med klockad kjol, kragar kantade med soutachebroderier eller skinn – klicka på bilden för att förstora.

Translation

Sewing patterns for coats, 1946. The patterns were ordered through one of the largest fashion magazines in Sweden.

/Anna