Att göra någon liten mycket glad – hemsydda dockkläder

Docka i hemsydd sparkdräkt

Ibland sitter man uppe på småtimmarna och syr frenetiskt på något litet, litet. Bara för att man vet. Att någon liten kommer bli mycket glad morgonen efteråt.

Hemsydda dockkläder

Tyget fick jag till skänks från min väninna Hanna, knapparna är från Mattssons band på Kungsgatan 19 i Stockholm och mönstret till lekdräkten har jag ritat själv på fri hand. Det gick förvånansvärt smärtfritt. Men så är ju dockan inte riktigt i stånd till att klaga på om den skulle vara för trång eller för bulsig, heller.

translation to English
I made this playsuit for my daughter’s doll the other night. I was up too late, wanting to get it finished, and I was very tired the day after. But it was worth it seeing her happy face.

/Anna

3 åsikt på “Att göra någon liten mycket glad – hemsydda dockkläder

 • Maj 24, 2012 kl 07.00
  Permalink

  Kommer fortfarande ihåg när min mormor lånade en av mina dockor och när jag kom dit nästa gång hade hon sytt en hel garderob. Det var total lycka!

  • Maj 24, 2012 kl 08.19
   Permalink

   Aww! Vilken mormor!

 • Maj 24, 2012 kl 19.48
  Permalink

  Brukade sy (och sticka) kläder till mina dockor när jag var liten. Fördelen med att sy små kläder till dockor är ju att dom inte växer ur dom på en gång – som dom levande ”dockorna” tenderar att göra… 😉

Kommentarer är stängd.